Uit onderzoek blijkt dat kinderen die worden voorgelezen, later beter zijn in taal.
Uit onderzoek blijkt dat kinderen die worden voorgelezen, later beter zijn in taal. (Foto: Bibliotheek aan de Vliet)

Baby Boekstartochtend

Tijdens de gratis Baby Boekstartochtend van 10.30 tot 11.30 op vrijdag 20 mei bij de Bibliotheek in Rijswijk ontdekken ouders samen met hun kleintje op een speelse manier hoe ze kunnen genieten van boeken. Het thema is die ochtend 'muziek', met muziekles om taal te leren. Het maakt niet uit of je baby huilt, rondkruipt of slaapt. Ook is er verschoon- en voedingsruimte. Meer info: www.bibliotheekaandevliet.nl/leven-lang-leren/boekstart.

NK Knikkeren

Op 23 mei wordt er in Rijswijk om 15.30 een voorronde georganiseerd op het parkeerterrein van KRSV - Vredenburch aan het Julialaantje 15b voor het Nederlands Kampioenschap Knikkeren voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De beste 16 deelnemers mogen naar het NK Knikkeren in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Aanmelden voor de voorronde kan via www.nkknikkeren.nl/inschrijven.

Bunkerdag

Op zaterdag 28 mei neemt Museum Bescherming Bevolking-Bunkercomplex Overvoorde deel aan de Nationale Bunkerdag. Deze dag hebben bezoekers voor maar 6 euro toegang tot de opengestelde bunkers. Tevens zijn er een groot aantal militaire voertuigen aanwezig, die bekeken kunnen worden. Bunkerdagtickets zijn bij de kassa te koop.

Ledenvergadering HVR

Op dinsdag 31 mei om 20.00 vindt er een Algemene Ledenvergadering plaats van de Historische Vereniging Rijswijk in Gebouw Hofrust aan de Herenstraat 44B. Op de agenda staan onder meer Verteld Verleden, Rijswijk Verbeeld en Open Monumentendag.

Pubquiz De Schilp

De Pubquiz bij Optisport Sportcentrum De Schilp is verplaatst van 25 mei naar dinsdag 7 juni. De start is om 20.00, inloop vanaf 19.30. Kinderen kunnen worden ingeschreven met een e-mail naar deschilp-verhuur@optisport.nl.

Blij(f) erbij festival

Op zaterdag 11 juni van 11.00 tot 15.00 organiseert Welzijn Rijswijk de welzijnsbeurs: het ‘Blij(f) Erbij Festival' in Het Oude Raadhuis aan de Laan van Hofrust 4. Er is een informatiemarkt met o.a. Florence, Bartimeus SeniorenTab, Tworby, Veilig Verkeer Nederland en meer. Daarnaast zijn er creatieve en actieve workshops en verzorgt de Small Bigband "SAX & RHYTHM” de muziek. Doe mee op jouw manier! Meer info: www.welzijn-rijswijk.nl, tel. 070-757 92 00 of seniorenadviseur@welzijn-rijswijk.nl.