Pieterjan legde eerder uit dat er twee soorten lasershows zijn. Hij voerde op het Eurovisie Songfestival een stralenshow uit.
Pieterjan legde eerder uit dat er twee soorten lasershows zijn. Hij voerde op het Eurovisie Songfestival een stralenshow uit. (Foto: YouTube)

Rijswijker terug van Songfestival

Het Eurovisie Songfestival had dit jaar een Rijswijks tintje: het wereldwijd bekeken festival, dat duurde van 10 tot 14 mei, begon én eindigde met een lasershow van Pieterjan Ruysch (29). Inmiddels is Pieter weer thuis in Rijswijk, waar hij is geboren en getogen. Pieterjan, die al de hele wereld over is gereisd met zijn lasershows - van Oklahoma tot Qatar, met zelfs de koning als publiek -, werd eerder geprezen om zijn talent voor lasershows door niemand minder dan Ryan Hagan, de eigenaar van ER-producties. Dat bedrijf heeft het Guinness Book-record op zijn naam staan voor de grootste lasershow ter wereld. Hagan zei eens dat Pieterjans laser graphics tot de beste behoorden die hij "in heel zijn carrière ooit had gezien”. Het was dit jaar voor het eerst dat het Eurovisie Songfestival opende en eindigde met een laserbeamshow.