De KB krijgt een gerobotiseerd magazijn, zoals in de Speicherbibliothek in het Zwitserse Büron .
De KB krijgt een gerobotiseerd magazijn, zoals in de Speicherbibliothek in het Zwitserse Büron . (Foto: Speicherbibliothek Ulrich Niederer)

Villa Ockenburgh

Lenny Kuhr is van songfestivalwinnares in 1969 uitgegroeid tot een gerijpte chansonnière met een indrukwekkend oeuvre. Steeds opnieuw zoekt ze nieuwe wegen, zoals ook weer blijkt uit het album dat eind januari 2022 op het label Excelsior wordt uitgebracht met als titel: Lenny Kuhr. Een album waarop ze uit haar comfort zone is getreden met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat speciaal voor haar werd geschreven door o.a. Stef Bos, Spinvis Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna. Villa Ockenburgh: "Wij zijn er trots op dat we deze ‘grande dame de la chanson’ hebben kunnen strikken om, begeleid door haar kompanen Mischa Kool (bas) en Reinier Voet (gitaar), een concert te geven." Wanneer: Woensdag 25 mei, 20.00 – 22.30 uur, toegang €22,50 incl. koffie. Reserveren gewenst. Informatie en tickets www.villaockenburgh.nl/agenda.

Kids & Cookies

Muziek, voorlezen, theater, knuffels en acts van kinderen zelf zijn tijdens het kindertheater voor 3 tot 9 jaar in theater Villa Ockenburgh op zondag 22 mei vanaf 14.30 de programma-onderdelen om van te genieten samen met de ouders en grootouders. Korte optredens en verrassende acts; wie is de beste voorlezer op school, maakt zelf gedichten of heeft een hamster die kan dansen? Theo Westerduin speelt samen met de kinderen en de knuffels. Meegenomen knuffels mogen gratis meekijken en auditie doen! Entree € 4,00. Reserveren gewenst. www.villaockenburgh/agenda.

REDEOSS

REDEOSS, de Delftse sportvereniging voor mensen met een lichamelijke beperking, zoekt naarstig naar bestuursleden. Vier van de vijf bestuursleden stoppen, na jarenlange trouwe dienst, aan het einde van dit sportseizoen. Daarmee wordt het voortbestaan van de club bedreigd.

‘'Dit baart mij grote zorgen'', vertelt Tim Quartel, het bestuurslid dat overblijft. ‘'Ik kan de club natuurlijk niet alleen leiden. We hebben minstens een voorzitter, penningmeester en secretaris nodig. REDEOSS is een club voor leden met aan lichamelijke beperking. We bieden verschillende sporten aan voor zowel kinderen als volwassenen. Onze leden komen uit Delft maar ook de omliggende regio’s. REDEOSS heeft daarvoor de juiste kennis en trainers in huis. Daarnaast omschrijven veel sporters REDEOSS als hun tweede familie, de saamhorigheid is groot. Het zou toch zonde zijn als dit verloren gaat?’’ Mensen die, vrijblijvend, geïnteresseerd zijn in een bestuursfunctie bij REDEOSS kunnen een mail sturen naar bestuur@redeoss.nl.

Boekenmagazijn KB

De Koninklijke Bibliotheek werkt aan de realisatie van een innovatief nieuw boekenmagazijn, waarin de nationale bibliotheek het gedrukte en geschreven erfgoed van Nederland duurzaam en veilig voor de toekomst zal bewaren. Het magazijn wordt ontworpen door Office Winhov en komt te staan in de Harnaschpolder in de gemeente Midden-Delfland. Volgens de planning is het magazijn in 2028 volledig in gebruik.