De politie kwam afgelopen week weer meerdere keren in actie.
De politie kwam afgelopen week weer meerdere keren in actie. (Foto: Politie.nl)

Zorgen bij bakker

De hoge energieprijzen zorgen niet alleen bij zwembaden, maar ook bij bakkers voor kopzorgen. Volgens Omroep West hebben de eerste ondernemers hun deuren al moeten sluiten. Ook Rijswijkse bakker Laurens Bosman maakt zich zorgen, vooral om collega-bakkers die een variabel energiecontract hebben. Dat vertelde hij aan Omroep West. Ook vertelde hij: “Wij zitten nog tot januari goed, maar daarna gaat onze energierekening naar bijna vier ton per jaar. Dat heb ik niet.” 

Pasgeld

Is bouwen in Pasgeld echt nodig, of zijn er goede alternatieven? Daarover gingen bewonersorganisatie Pasgeld Natuurlijk en natuurvereniging Natuurlijk Delfland 22 september in gesprek met bouwmaatschappij Synchroon. Volgens Natuurlijk Delfland was het een ‘heel openhartig, prettig en inhoudelijk gesprek'. Bouwmaatschappij Synchroon wil 100 à 110 woningen bouwen in de ‘drassige driehoek' van Pasgeld Oost, tussen het Jaagpad en de Lange Kleiweg. De bewoners en Natuurlijk Delfland willen dat niet. Zij willen de grote rijkdom aan flora en fauna in Pasgeld Oost behouden. Natuurlijk Delfland lichtte de bouwmaatschappij in over het samen met de bewoners ontwikkelde alternatief. In dit plan worden er niet 100 woningen in Pasgeld Oost gebouwd, maar op één of meer andere locaties. Dit plan kost circa 9 miljoen. Afspraken voor een volgend overleg zijn gemaakt.

Derde autobrand

Een inwoonster van Rijswijk maakte in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 oktober voor de derde keer dit jaar mee dat haar auto in brand werd gestoken. De vorige keren werd haar auto in brand gestoken op een invalideplaats aan het Ruysdaelplein. Dit gebeurde begin januari en medio maart. Deze derde brand werd gesticht aan de Rembrandtkade, om de hoek van het Ruysdaelplein. De brandweer was er snel bij, maar kon niet voorkomen dat de auto total loss is geraakt.

Onderkoelde vrouw

Op zondagavond 2 oktober is omstreeks 19.15 uur een vrouw bij het water aangetroffen aan de Prinses Beatrixlaan. De politie kwam na een melding over twee personen die langs de weg zouden liggen ter plaatse. Omdat de vrouw ontbrak en mogelijk in het water was beland, kwamen ook de brandweer, een duikteam en de ambulance ter plaatse. Beide personen zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Mogelijk ging een ruzie aan het incident vooraf.

Drugs

De politie heeft dinsdagochtend zes personen aangehouden in Limburg, Rotterdam en Den Haag op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel. Het onderzoek hiernaar liep al sinds juli 2021, toen er een lading drugs ter waarde van 10 à 15 miljoen euro in een vrachtwagen werd ontdekt op een parkeerplaats in Maasbree (Limburg) door omgevallen dozen. Onder hen bevond zich een 39-jarige man uit Rijswijk.