Inspirerend: wonen op een monumentaal landgoed.
Inspirerend: wonen op een monumentaal landgoed. (Foto: DvE)

Tijd voor wat wooninspiratie

Oktober wordt ook wel de woonmaand genoemd: de dagen worden korter, mensen zitten weer meer binnen. Dat betekent extra aandacht voor het interieur. Daarom vindt u in deze editie van Groot Rijswijk wat wooninspiratie. Zo namen we een kijkje op een van de mooiste plekken in Rijswijk: landgoed Welgelegen. Hoe is het om daar te wonen? En wat zijn de interieurtrends dit najaar? U leest het elders in deze krant.


Schaapweg versmald

De Schaapweg is nieuw ingericht, meldt de gemeente Rijswijk. De verkeersveiligheid van de Schaapweg is al langer een probleem. Door de wegaanpassingen kan er minder hard gereden worden. “Dit zorgt voor een veiliger verkeerssituatie op de weg.” 

Van twee naar één

Tussen de rotonde Franklin D. Rooseveltlaan/De Schilp/Schaapweg en de Sammersweg is de weg versmald van twee rijstroken naar één rijstrook. Dit verbetert de verkeersveiligheid van de fiets- en voetgangersoversteek ter hoogte van de kruising met de Van Vredenburchweg. 

Door de rijstroken van twee naar één terug te brengen, kunnen automobilisten elkaar niet meer inhalen. Hierdoor neemt de snelheid van het autoverkeer af. Ook ter hoogte van bushalte De Schilp, tussen de rotonde en Generaal Spoorlaan, wordt de rijbaan teruggebracht van twee rijstroken naar één rijstrook.