Bij achtergelaten stepjes en fietsen in de buurt van water wordt altijd massaal uitgerukt.
Bij achtergelaten stepjes en fietsen in de buurt van water wordt altijd massaal uitgerukt. (Foto: VRPress)

Oekraïners naar De Lier

Vorige week kregen vijftig Oekraïners die tijdelijk werden opgevangen in een hotel in Rijswijk de sleutel van een nieuw geplaatste woonunit bij een begraafplaats in De Lier. De woonunits zijn geschikt voor langdurige opvang. Eind september arriveert daar een tweede groep van vijftig Oekraïense vluchtelingen.

Melding vuurwapen

Leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) en de hondenbrigade hebben woensdagmiddag 3 augustus een vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden in een woning aan de Buziaulaan. Rond vijf uur vond er een incident plaats waarbij gedreigd zou zijn met een vuurwapen. De man die in het bezit zou zijn van dat vuurwapen is daarna een woning in de Buziaulaan ingegaan. Agenten in kogelwerende vesten hebben de wijk omsingeld en daarna kon, na tussenkomst van een onderhandelaar van de politie, de man worden aangehouden door de leden van de DSI en de hondengeleiders. Hij werd zijn woning uitgepraat, aangehouden en geblinddoekt meegenomen naar het politiebureau. Er heeft korte tijd een politiehelikopter boven de wijk gevlogen. De actie van de politie trok veel bekijks.

Appels Don Bosco

Afgelopen weekend is er een appelboom leeggehaald bij Don Bosco. Dat meldt de stichting op Facebook. "Jammer, de appels waren nog niet eens rijp. We hopen dat de volgende oogst wel gebruikt kan worden voor een appeltaart gemaakt door de kookclub."

Gevonden stepje

Op maandagavond 8 augustus zijn de hulpdiensten uitgerukt na de vondst van een step langs de waterkant in een parkje aan de Van Vredenburchweg in Rijswijk. De politie zocht in het park naar de eigenaar van de step. De brandweer zocht in het water, maar trof daar niemand aan. De politie ontfermt zich over het stepje en neemt het mee naar het bureau. In dergelijke situaties is het normaal dat er massaal wordt uitgerukt. Men weet immers niet wat er aan de hand is. In de meeste gevallen blijkt een onbeheerde kinderfiets of step gewoon achtergelaten te zijn. Maar dat zorgt er wel voor dat hulpdiensten massaal gaan zoeken of er geen kind in het water ligt. Ouders wordt dan ook aangeraden goed op te letten of hun kind ook daadwerkelijk de fiets of step mee naar huis gebracht heeft. 

Kamers Savarin gerenoveerd

Twaalf kamers in Hotel Savarin zijn gerenoveerd. Het gaat om negen comfort kamers, één executive kamer, een junior suite en een family suite. In totaal beschikt het luxe 5-sterrenhotel over 35 moderne kamers. De tweede fase van de renovatie staat gepland voor eind januari 2023.

Nationaal Hitteplan

Sinds gisteren, 10 augustus, is het Nationaal Hitteplan in werking getreden. Dat duurt waarschijnlijk nog tot na het weekend. Met het Nationaal Hitteplan informeert het RIVM organisaties, professionals en mantelzorgers over de verwachte hitte, met het oog op ondersteuning van kwetsbare groepen, zoals ouderen en kleine kinderen.