Alan en Rachelle ontvangen veel vaste gasten in hun pub in de Herenstraat. "Na corona zijn ze gelukkig allemaal blijven komen."
Alan en Rachelle ontvangen veel vaste gasten in hun pub in de Herenstraat. "Na corona zijn ze gelukkig allemaal blijven komen." (Foto: Frans Limbertie)

'Vaste klanten zijn belangrijk'

Vervolg voorpagina

Hiervoor had Alan twee personeelsleden in dienst, maar nu werkt hij zeventig procent van de tijd alleen en heeft hij soms assistentie van Rachelle. “Met vijftien customers is het hier al druk. En dat kan ik nog wel alleen aan”, zegt hij. De Brit is positief over hoe de zaak nu loopt en heeft net een huurovereenkomst voor vijf jaar getekend met de eigenaar van het pand. “Dit is een echt bruin café, dat ook nog eens op een perfecte locatie zit. I love it here!” 

Te Werve

Een van de mooiste horeca locaties in Rijswijk is misschien wel Paviljoen Te Werve, waar Arno Leinweiber al acht jaar de scepter zwaait. In de coronaperiode heeft hij niet stilgezeten en het nodige verbouwd aan het terras. Daar is hij zeer tevreden over. Wat deze locatie voor hem zo bijzonder maakt is de combinatie van het prachtige landgoed en het flinke aantal aanwezige verenigingen. "Hierdoor bouw je vaste klanten op, en dat is belangrijk”, geeft hij aan. Is het moeilijk om in deze periode personeel te krijgen? "Ik had drie vaste personeelsleden waarvan er een is gestopt. Qua personeel zitten we nu redelijk weer op peil, maar goede parttime krachten kan ik altijd wel gebruiken.” Arno ziet de toekomst zonnig in. "Je moet nooit uitsluiten dat er weer rare dingen kunnen gebeuren, want dat hebben we de afgelopen tijd zelf kunnen ondervinden. Maar ook dan moeten we ons oprichten en samen weer die strijd aangaan. Goede kans dat het dan opnieuw lukt.”