Het doel van GO Sharing is iedereen binnen 3 minuten lopen een deelscooter of e-bike te bieden.
Het doel van GO Sharing is iedereen binnen 3 minuten lopen een deelscooter of e-bike te bieden. (Foto: GO Sharing)

Sinds 5 augustus naast deelscooters ook deelfietsen in Rijswijk

Deelvervoerbedrijf GO Sharing is vrijdag 5 augustus begonnen met het plaatsen van 20 elektrische deelfietsen in Rijswijk. 

De e-bikes biedt het bedrijf naast elektrische deelscooters aan en zijn bedoeld voor de actieve, kortere rit van A naar B, of als laatste vervoersmiddel naar de eindbestemming van een langere reis. Ook is het mogelijk om met de e-bikes van en naar Den Haag en Delft te fietsen.

3 minuten

Via de GO Sharing app zijn de e-bikes terug te vinden en te reserveren. De e-bikes van GO Sharing hebben een actieradius tot 60 kilometer. De accu's worden door medewerkers van GO Sharing vervangen zodra ze leeg dreigen te raken. GO Sharing CEO Raymon Pouwels legt uit: "De deelvoertuigen zijn voor iedereen beschikbaar, particulier en zakelijk, en het is ons doel om overal binnen 3 minuten lopen een deelscooter of e-bike te bieden."

Kritiek

Deelscooters kunnen landelijk op veel kritiek rekenen, omdat zij soms niet correct worden geparkeerd en stoepen blokkeren. Vooral minder valide mensen zijn hiervan de dupe. GO Sharing werkt aan een oplossing van dit probleem. Het beste is om met klachten over een foutgeparkeerde deelscooter van GO Sharing te bellen naar de klantenservice, 085-90 22 901. 

Helaas zijn ook de eerste foutgeparkeerde deelfietsen al in Rijswijk aangetroffen, onder meer aan de Colijnlaan.

Vaker vervangen

Een probleem dat minder aandacht krijgt, maar evenzeer speelt is de milieuvriendelijkheid van de elektrische vervoersmiddelen. Daarover berichtte het AD vorige week. Zo is een elektrische deelscooter over het algemeen slechter voor het milieu dan een benzinescooter in privébezit, volgens onderzoek van het Kennisinstituut Mobiliteit in 2021. Dat komt onder meer omdat deelvoertuigen vaker moeten worden vervangen.



 


Een deelfiets aan de Colijnlaan.