Vakantielezen

Voor kinderen is er tijdens de zomervakantie de mogelijkheid om aan vakantielezen in de bibliotheek van Rijswijk mee te doen.Verzamel alle schatten en maak kans op een tablet. Aanmelden op www.vakantie-lezen.nl en ga mee op reis!
Maak een bordspel op de Sprookjeseilanden, ren je rot in Sportmanië of lees het verhaal Monsterkrant van Paul van Loon.  Verzamel alle schatten en maak kans op een tablet. Meld een team gratis aan op: vakantie-lezen.nl. De zes schatten en de stickers zijn op te halen bij bibliotheek in Rijswijk, Leidschendam of Voorburg. Maak kans op een tablet. De bibliotheek (landelijk) verloot de prijzen onder de teams die alle opdrachten hebben voltooid. De winnende teams krijgen per mail bericht.

Start theaterseizoen

De Rijswijkse Schouwburg opent haar deuren op 3 september voor een compleet nieuw theaterseizoen! Benieuwd wat ze allemaal in petto heeft? Kom naar (R)Entree! Dé start van het theaterseizoen in Rijswijk.
De Rijswijkse Schouwburg heeft een breed assortiment voorstellingen te bieden, van jong tot oud, van cabaret tot spannende theatergames, echt voor ieder wat wils! Wie nog niet zo goed weet wat de verschillende voorstellingen inhouden of nieuwsgierig is, kan naar de seizoenspresentatie komen. In de grote zaal worden bezoekers getrakteerd op een scala aan voorproefjes van nieuwe voorstellingen. Na de voorstellingen staan medewerkers van de schouwburg klaar voor vragen en het reserveren van de kaarten.
De seizoenspresentatie kost tien euro en kaarten zijn te koop op de website. Vrienden van de Schouwburg hebben gratis entree; maar ook zij dienen hun kaarten te reserveren.

Historische wandeling

Ga op zaterdag 6 augustus mee met Heilina van Putten op een historische wandeling langs de Landgoederen in Rijswijk. Sinds de dertiende eeuw verschenen er op de strandwal, wat nu de Vredenburchweg en Julialaantje heet, de eerste versterkte huizen. In de zeventiende eeuw waren er ongeveer 50 landhuizen, waarvan het merendeel nu niet meer bestaat. Rijswijk had goede verbindingen met Rotterdam, Delft en Den Haag en was daardoor zeer geliefd. De bewoners van de huizen waren edelen, rijke zakenlieden, maar ook functionarissen van het Hof in Den Haag. Ook Prins Frederik Hendrik heeft hier zijn lusthof laten bouwen.
Om 13.30 uur is er een introductie met koffie/thee in Herberg van Ouds ’t Nest, van Vredenburchweg 126. De wandeling start om 14:00 uur en duurt anderhalf uur. Kosten bedragen 2,70 euro.

Vrijwilliger gezocht

Door tekort vrijwilligers komt maaltijdbezorging voor senioren in gedrang. De medewerkers van de afdeling Maaltijdbezorging van Welzijn Rijswijk zitten zo nu en dan met de handen in het haar. In korte tijd zijn er meerdere vrijwilligers weggevallen, waardoor de druk op andere vrijwilligers flink is toegenomen. Ouderdom, ziekte en andere privéomstandigheden liggen ten grondslag aan het tekort. Ook bij andere diensten van Welzijn Rijswijk is het tekort aan vrijwilligers toegenomen. En dat terwijl er dagelijks ritten worden gereden om twee soorten maaltijden te bezorgen.
Wie interesse heeft kan zich melden bij Laurette van Rijnsoever, vrijwilligerscoördinator bij Welzijn Rijswijk via laurette.vanrijnsoever@welzijn-rijswijk.nl. Of bel naar 070 – 757 92 00.