Onvrede over Station Rijswijk

Er komen steeds meer klachten over Station Rijswijk. Het is verpauperd, stinkt er naar urine, de winkeltjes zijn dicht, de roltrappen werken niet en er hangen ongure types rond. Ger Kruger, fractievoorzitter van Beter voor Rijswijk, bestempelt het station, dat in populariteitslijstjes nooit hoog scoort, zelfs als een 'no go area'. Kruger pleit voor poortjes, zodat niet iedereen naar binnen kan lopen en zodoende de veiligheid wordt verhoogd. Ook GroenLinks vindt dat Station Rijswijk verbeterd moet worden. Een van de grootste ergernissen zijn de kapotte roltrappen. Die doen het al sinds oktober vorig jaar niet. Maar een oplossing laat nog maanden op zich wachten. De leverancier wacht nog op onderdelen om de roltrappen te maken. Vanwege de coronacrisis is die wachttijd nog verder opgelopen. Pas in november worden de roltrappen gemaakt.


Beatrixlaan gehalveerd

Automobilisten moeten de komende maanden rekening houden met flinke vertragingen op de Prinses Beatrixlaan. Het aantal rijstroken wordt tussen de Laan van Sion en de Guntersteinerweg gehalveerd. Reden is de aanleg van een pijpleiding van de Rotterdamse haven naar Den Haag. Die is bedoeld voor een meer dan twintig kilometer lange warmteleiding. De werkzaamheden betekenen dat tot eind volgend jaar het autoverkeer in beide richtingen nog maar één rijbaan in plaats van twee kan gebruiken.


Geliefd bij autodieven

Rijswijk is geliefd bij autodieven. De stad is samen Schiedam, Amsterdam en Diemen zelfs koploper in Nederland. In de eerste zes maanden van dit jaar is er maar liefst 93 keer aangifte van diefstal van een voertuig gedaan. Dat was in dezelfde periode in 2021 beduidend lager: 57 keer. Van de gestolen voertuigen in 2022 zijn er 25 teruggevonden. Dat blijkt uit cijfers van kenniscentrum LIV.