Er zijn weer (o.a.) schilderlessen bij het Amateurspalet in Rijswijk.
Er zijn weer (o.a.) schilderlessen bij het Amateurspalet in Rijswijk. (Foto: Amateurspalet)

Grootste springkussen

Op zondag 11 september staat het grootste springkussen ter wereld op het terrein van Don Bosco aan het Julialaantje. Kinderen kunnen gratis komen springen. Het springkussen heeft een oppervlakte van maar liefst 1000 vierkante meter. "Er kunnen 350 kinderen, vaders en moeders tegelijkertijd op spelen, klimmen, glijden en springen”, vertelt Frank Meyer, van Attractieverhuur TimTom.

Neuzelbeurs

Op 10 en 11 september is er weer Neuzelbeurs in De Broodfabriek. Kijk op www.neuzelbeurs.nl voor beschikbare kramen en boekingen of bel voor meer informatie 070-3075900. Tijd: 10.00 tot 17.00 uur. Toegang: €4,- (volwassenen), €3,- (kinderen).

Open Atelier

Op zaterdag 10 en zondag 11 september van 13.00 tot 17.00 uur, exposeren leerlingen van Mariska Mallee en Ben Stolk hun teken- en schilderwerk in de ateliers. De expositie bevat een kleurrijke en gevarieerde verzameling van tekeningen en schilderijen. U krijgt uitleg van de exposanten over hun werk en informatie over de activiteiten op het atelier van Mariska en Ben. Op zaterdag is er de mogelijkheid om zelf wat uit te proberen of een korte demo te bekijken. Toegang gratis. Adres: Torenstraat 1c en 1e.

Klimaatburgemeester

In gemeente Rijswijk is het ministerie van Economische Zaken en Klimaat op zoek naar een Klimaatburgemeester: “Vind jij ook dat we met elkaar de strijd moeten aangaan tegen klimaatverandering? Ben jij iemand die al stappen heeft gezet om klimaatbewuster te leven, wonen, eten, consumeren of reizen; en draag je dit ook graag uit? Doe dan mee! Geef je snel op via: www.nkw2022.nl; daar zijn ook voorbeelden te vinden van initiatieven van andere Klimaatburgemeesters.”

Bibliotheek

I.s.m. Stichting Welzijn Rijswijk organiseert de bibliotheek tijdens de Strandwalmarkt op zaterdag 10 september van 12.00 tot 17.00 leuke taalactiviteiten. Meer info: www.bibliotheekaandevliet.nl/strandwalfestival. Op woensdag 14 september zijn er in de bibliotheek Rijswijk twee gratis voorleesmomenten voor peuters, van 10:00 - 10:20 uur en 10:30 - 10:50 uur. In het kader van de Week van het Lezen en Schrijven is er tot slot een rebus op te lossen. Deze is te vinden op de website van de bibliotheek, www.bibliotheekaandevliet.nl/weekvanlezenenschrijven.

Amateurspalet

Er zijn weer teken-, schilder-, boetseer- en keramiekactiviteiten in het atelier van Amateurspalet aan de Daniel Catterwijckstraat 4 in Rijswijk. De docenten zijn bevlogen professionele kunstenaars. Ook beginners kunnen er terecht. Op dinsdagavond worden de basisbeginselen van het tekenen en schilderen behandeld. Op dinsdagmiddag en donderdagmorgen kunt u deelnemen aan een cursus op het gebied van keramiek maken en glazuren. Deze cursus is gauw vol! Alleen lid worden maar geen les nemen? Dat kan ook. www.amateurspalet.nl.