Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Concertkoor Rijswijk wil groeien

Concertkoor Rijswijk wil groeien. Plaats genoeg voor sopranen, alten, tenoren en bassen.

Wat wil het koor? Grote concerten geven samen met een professioneel orkest en professionele solisten. Daarnaast wil het koor ook kleine optredens verzorgen, vaak begeleidt door een vakkundig pianist of organist. Plezierig zingen in een prettige sfeer staat hoog in het vaandel.

Het Concertkoor Rijswijk is een begrip in Rijswijk en is één van de oudste, zo niet de oudste vereniging van Rijswijk. Het is in 1905 opgericht door melkboer Klop. Hij trommelde zijn klanten op om mee te doen en binnen een paar dagen had hij vijftig zangers klaar staan. Het koor is uitgegroeid tot wat het nu is. Het zingt grote koorwerken uit zowel de oude als de hedendaagse tijd. Op dit moment is het koor bezig met het repeteren van onder andere Stella Natalis van Karl Jenkins, Gloria van Anthoni Vivaldi en de St Jorismis van Herman Finkers. 

Interesse?

Heeft u interesse om aan één van onze projecten mee te doen, neem dan contact op met de voorzitter 0612791508 of mail naar info@concertkoorrijswijk.nl. Kom vrijblijvend rond snuffelen op één van de repetitieavonden op maandagavond in de Nieuwe Kerk, Steenvoordelaan 366, 2284EH te Rijswijk van 19.45u tot 22.00u. Wees welkom.