Het ambulancepersoneel heeft de opzittende van de motor nagekeken op letsel.
Het ambulancepersoneel heeft de opzittende van de motor nagekeken op letsel. (Foto: District8)

Roekeloze bestuurder veroordeeld

Politieagenten zetten in de nacht van 11 februari op 12 februari dit jaar de achtervolging in op een Audi, die hun stopsteken had genegeerd en er op hoge snelheid vandoor ging, onder meer door de straten van Rijswijk. In Den Haag knalde de bestuurder op een politieauto. Maandag 15 augustus werd zijn vonnis bekendgemaakt door de rechtbank.

De 33-jarige Hagenaar moet zes weken de cel in. Ook mag hij een jaar lang niet autorijden. Hij reed die nacht in februari niet alleen veel te hard, maar negeerde ook stoplichten. Het volg-signaal dat de politie gaf, negeerde de bestuurder; hij gaf zelfs nog meer plankgas. In Rijswijk reed hij 90 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan. De wilde rit eindigde met een botsing in de Wenckebachstraat in Den Haag op een politieauto. 

Aanrijding motorrijder

Op de Prinses Beatrixlaan in kruising met de Wethouder Brederodelaan in Rijswijk heeft zondagochtend 14 augustus een aanrijding plaatsgevonden tussen een motorrijder en een automobilist. Het ambulancepersoneel heeft de opzittende van de motor nagekeken op letsel. Beide voertuigen hebben lichte schade door de aanrijding. Volgens omwonenden zouden de verkeerslichten al een tijdje niet meer werken, of dit ook de oorzaak is van de aanrijding is niet bekend. Het overige verkeer heeft enige hinder ondervonden van de aanrijding.

15-jarige mishandeld

Een 15-jarige jongen is woensdagavond 10 augustus rond 23.00 uur zwaar mishandeld in park De Heuvels. De verdachte is een 17-jarige man uit Den Haag, die kort daarna kon worden aangehouden. De politie zoekt getuigen. De 17-jarige Hagenaar viel het 15-jarige slachtoffer aan met flinke klappen. Het slachtoffer liep hierdoor meerdere verwondingen op. Uiteindelijk wist hij te ontkomen. Zodra hij thuis was, belde hij de politie, die daarop een onderzoek opstartte. Kort daarna wisten zij de verdachte aan te houden. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau. De politie is voor het onderzoek naar het incident op zoek naar getuigen die meer weten of beelden hebben van de omgeving van park De Heuvels, een klein park met een groot grasveld en basketbalveld in de buurt van de Wiardi Beckmanlaan. Heeft u meer informatie? Bel dan 0900-8844 of anoniem 0800-7000. 

Eritrees feest

Een omstreden Eritrees feest dat zaterdag 13 augustus gehouden zou worden bij Event Plaza, werd niet toegestaan door de gemeente Rijswijk. De vergunningsaanvraag was te laat ingediend. Het feest had mogelijk banden met het dictatoriale bewind in Eritrea. Stichting Mensenrechten voor Eritreeƫrs maakte dan ook bezwaar tegen het evenement. De Haagse rechtbank oordeelde vrijdag 12 augustus dat het feest niet door mocht gaan. Hierop probeerde de organisatie het feest naar Beverwijk te verplaatsen, maar ook daar werd, door de gemeente Beverwijk, een stokje voor gestoken.