De gratis expositie bij Galerie Artishock opent zondag.
De gratis expositie bij Galerie Artishock opent zondag. (Foto: PR)

Expositie Metamorphoses

Zondag 21 augustus om 15.00 opent de tentoonstelling Metamorphoses bij Galerie Artishock. De expositie is te bezoeken tot en met 8 september. In Metamorphoses onderzoekt queer kunstenares Laurence het vrouwelijk lichaam in transformatie. Hoe mogen vrouwelijke lichamen ruimte innemen? Galerie Artishock is gevestigd in Schoolstraat 26. De expositie is geopend op woe/do/vrij 13-17u, za 11-16u en zo 14-17u. Toegang is gratis. Meer info: arti-shock-rijswijk.nl.

Amateurspalet

Op 3 september beginnen er weer teken-, schilder-, boetseer- en keramiekactiviteiten in het atelier van Amateurspalet aan de Daniel Catterwijckstraat 4 in Rijswijk. De docenten zijn bevlogen professionele kunstenaars. Ook beginners kunnen er terecht. Op dinsdagavond worden de basisbeginselen van het tekenen en schilderen behandeld. Op dinsdagmiddag en donderdagmorgen kunt u deelnemen aan een cursus op het gebied van keramiek maken en glazuren. Deze cursus is gauw vol! Alleen lid worden maar geen les nemen? Dat kan ook. Meer info: www.amateurspalet.nl.

Audities musical

Volgend jaar mei brengt Theatergroep SPOT de musical ‘Jekyll & Hyde' naar de het Zuiderparktheater. Een musical waarin de strijd tussen goed en kwaad centraal staat. De audities voor deze musical zullen plaatsvinden op 16/17/18 september bij Don Bosco in Rijswijk, de eerste repetitie op 30 september. De voorstellingen zijn op 12/13/14 mei 2023. Meer informatie en opgeven voor de audities kan via info@theatergroepspot.nl.

Gratis kleedjesmarkt

Op zondag 4 september organiseren bewoners van de Wethouder Brederodelaan in Rijswijk een gratis kleedjesmarkt 11.00 tot 16.00 uur. Locatie: het voetbalveldje tussen de Wethouder Brederodelaan en de Brantingstraat. Voor de kinderen is er een springkussen. Aanmelden gewenst: tildejongh59@gmail.com. Bij zeer slecht weer gaat het niet door.