Kop-staartbotsing op de Prinses Beatrixlaan.
Kop-staartbotsing op de Prinses Beatrixlaan. (Foto: VRPress)

Bloemenveiling Rijswijk

De Trade Fair Naaldwijk, de traditionele voorjaarsbeurs van bloemenveilig Royal FloraHolland, wordt op 15 en 16 maart 2023 voor het eerst gehouden in de Broodfabriek. De eigen veilinglocatie in Honselersdijk is dan niet beschikbaar.

Doneeractie Fabienne

Op zondag 2 oktober liep Fabienne Koch (10) uit Rijswijk samen met haar opa de vijf kilometer van de Duinenmars voor het goede doel: Stichting Dada, een organisatie die als doel heeft zorg van kinderen in ziekenhuizen en medische instellingen te verbeteren. Met hun doneeractie haalden ze 3.745 euro op. De cheque is 23 november aan de stichting overhandigd.

Hoger tarief Stedin

Een huishouden met een gas- en elektriciteitsaansluiting bij Stedin gaat volgend jaar 561,59 aan transporttarief betalen. Dat komt neer op een verhoging van 10,02 euro per maand. Deze stijging komt hoofdzakelijk door de gestegen energieprijzen.

Waterschapsbelasting

De waterschapsbelasting gaat voor de regio Delfland in 2023 omhoog. Alleenstaanden gaan €15 per jaar meer betalen, een gezin €45. “De wereld is in verandering en ook Delfland wordt geconfronteerd met extreme omstandigheden zoals inflatie, stijgende energiekosten, gebrek aan materialen en een verhoogd risico op cyberaanvallen”, schrijft het Hoogheemraadschap. “De stijging van de waterschapsbelasting komt door de onvoorziene stijgende energiekosten.”

Motie tegen BPRC

De Tweede Kamer heeft het kabinet unaniem verzocht om het aantal dierproeven met apen tot het absolute minimum te beperken. De motie richt zich vooral tegen het onderzoekscentrum Biomedical Primate Research Centre (BPRC) in Rijswijk, het grootste centrum met proefdieren van Europa. Bij het BPRC worden voor mensen levensbedreigende ziekten en uitbraken van infectieziekten onderzocht. In 2023 wordt de mogelijkheid onderzocht om het aantal proeven op apen verder te verlagen.

Brand volkstuincomplex

Op het volkstuinencomplex aan de Endehoekseweg in Rijswijk heeft donderdagavond 24 november een tuinhuis in brand gestaan. De brand was niet aangestoken.

Kop-staartbotsing

Op donderdagmiddag 24 november heeft er een kop-staartbotsing plaatsgevonden tussen twee personenauto's op de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk. Bij de aanrijding is één persoon lichtgewond geraakt. Het ongeval zorgde voor een flinke verkeerschaos en een lange file op de Prinses Beatrixlaan.

Dwars door hek

In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 november reed een auto dwars door een hek bij de tramhalte op de Laan van Zuid Hoorn in Rijswijk. De auto kwam uit de Victory Boogie Woogie Tunnel en reed rechtdoor de trambaan op. Hierbij sneuvelden zowel de auto als een gedeelte van de tramhalte.