Er wordt uitleg gegeven over de natuur aan enkele kinderen.
Er wordt uitleg gegeven over de natuur aan enkele kinderen. (Foto: PR)

Enorme opkomst bij feestelijke opening nieuw educatief natuurcentrum

Cultuur

Zondag 16 oktober is het nieuwe educatief centrum in de Natuurtuin in het Wilhelminapark feestelijk geopend. De oude blokhut was te klein geworden en is vervangen door een groter, duurzamer onderkomen. 

In het nieuwe gebouw kunnen de vrijwilligers het onderhoud en beheer in de tuin nog beter uitvoeren. Dat geldt ook voor het verzorgen van natuur- en milieueducatie. Het organiseren van rondleidingen en open dagen is nu een stuk makkelijker, net als het doen van inventarisaties in de tuin.

Veel gezinnen

De opening van het nieuwe gebouw vond plaats op de laatste dag van de Kinderboekenweek. Het thema hiervan was toevallig Gi-Ga-Groen. Er kwamen veel gezinnen naar de opening, die werd verricht door wethouder Mark Wit (o.a. Milieu en Duurzaamheid in de portefeuille). De wethouder opende het nieuwe gebouw door het naambord te onthullen, dat schuilging onder een laken.


Wendy Bakker van Stichting Steenbreek begeleidt een activiteit voor de kinderen. - GR

De drukbezochte middag werd gevuld met een feestelijk programma, georganiseerd door vrijwilligers. Ook was er een markt met kraampjes van de Groene Karavaan, van het Platform Groen in Rijswijk. Er waren speurtochten, rondleidingen en er werden kinderboeken verloot. Daarnaast waren er hapjes en drankjes en ontving elk gezin gratis een potje honing. 

Een goed begin voor het nieuwe gebouw, waar de komende jaren nog veel te ontdekken en te beleven valt voor de kinderen in Rijswijk.