v.l.n.r. Jolanda, Barbera, Annette, Manuela, Marion, Mirjam en Ron Zee namens Fiësta España.
v.l.n.r. Jolanda, Barbera, Annette, Manuela, Marion, Mirjam en Ron Zee namens Fiësta España. (Foto: PR)

Spaanse feestavond zamelt 5000 euro in voor speciaal kinderdagcentrum KDC AandachtsLab

Cultuur

Via de Spaanse feestavond ‘Fiësta España’ is een bedrag van maar liefst 5.000 euro ingezameld voor speciaal kinderdagcentrum ‘KDC AandachtsLab’. Deze bijzondere benefietavond vond zaterdag 15 oktober plaats in de Sir Winston Club in Rijswijk.

De organisatie kijkt terug op een fantastische avond vol Spaanse muziek, flamenco, dans, tapas, sangria en wijn. In Spaanse sferen genoten de bezoekers van flamencodansgroep ‘Las Guapas de Martes’ en de warme klanken van zangeres Theresa en gitarist Timen. Een hoogtepunt was het optreden van William Janz, de Nederlandse Julio Iglesias, waarbij er ook heerlijk werd gedanst op de dansvloer.


William Janz, de Nederlandse ‘Julio Iglesias’.

Fiësta Espana


Meer meedoen

Met deze avond werd een bijzonder doel gesteund: het speciaal kinderdagcentrum KDC AandachtsLab in Rijswijk. Een bijzonder kinderdagverblijf, waar kinderen tot 18 jaar met een Ernstige Meervoudige Beperking (EMB) gestimuleerd worden in hun ontwikkeling. Met het streven de kinderen meer te laten participeren in de maatschappij en te zorgen dat zij meedoen in plaats van toeschouwer zijn.

Founding mother

Tijdens de feestavond werd de cheque in ontvangst genomen door de vriendinnen van Maud Halkes, founding mother van het AandachtsLab. Een mooi bedrag dat meer dan welkom is en heel goed gebruikt kan worden.

Eén begeleider per twee kinderen

KDC AandachtsLab is namelijk een ouderinitiatief. Alleen de professionele zorgverleners ontvangen een salaris. Alle andere werkzaamheden worden vanuit de vrijwilligersorganisatie uitgevoerd. Met deze aanpak kan KDC AandachtsLab de intensieve inzet van 1 begeleider per 2 kinderen realiseren.


Dank

Met dank aan alle aanwezigen en de sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt: Elektrotechnisch Installateursbureau Intralectric, Rollema Logistiek, Installatie en Onderhoud, AllSolutions online bedrijfssoftware, Spray Support en Van Oosterom & Verhagen Makelaars.