De eigenaren van restaurant Elea.
De eigenaren van restaurant Elea. (Foto: Vincent Basler)

Schaapweg

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft vorige week besloten dat de regio financieel bijdraagt aan het veiliger maken van de Schaapweg.

Hoornbrug

Donderdagmiddag 13 oktober weigerden de slagbomen van de Hoornbrug nog omhoog te gaan. Het verkeer op de Laan van Hoornwijck en Haagweg moest tijdelijk omrijden. Ook tramlijnen 1 en 15 konden niet verder.

Ongeval Willemstraat

Zondagavond 16 oktober vond er een ongeval plaats op de Willemstraat in kruising met de Emmastraat in Rijswijk met een personenauto en een scooterrijder. Het ambulancepersoneel kwam ter plaatse en heeft de opzittende van de scooter gecontroleerd op letsel in de ambulance. De schade viel mee.

Inbreker

Zondagavond 16 oktober is op heterdaad een inbreker aangehouden na een inbraak in een woning aan de John F. Kennedylaan in Rijswijk. Een tweede verdachte is ontkomen, ondanks een zoekactie met speurhonden. De Politie Eenheid Den Haag gaat er vanuit dat de inbrekers gestoord werden tijdens de inbraak, en er daardoor vroegtijdig vandoor gingen. Er is bij de inbraak niets weggenomen.

Brand Smeltkroes

Maandagavond 17 oktober is er brand gesticht tegen de gevel van welzijnsinstelling ‘De Smeltkroes’ aan het Pieter Postmapad door een vuurwerkbom. De schade bleef beperkt. Beheerder Fonteynenburg beschouwt dit als een incident.

Restaurant Elea

Restaurant Elea verhuist van Oud-Rijswijk naar het Noordeinde in Den Haag. Het toprestaurant van gastvrouw Bibi Kuyp en chef Takis Panagakis sluit rond eind december 2022 de deuren in Rijswijk, om ze begin 2023 weer te openen aan het Noordeinde in de Hofstad. Takis Panagakis (40): "Na zes jaar waren we toe aan een nieuwe stap. In het bestaande pand groeien we uit ons jasje, zo is bijvoorbeeld de keuken te krap voor ons keukenteam van 7 personen. Hier hebben we meer keukenruimte om het culinaire niveau verder te verhogen.”

500 winterjassen

Er zijn tijdens de Rijswijkse winterjassenactie 500 jassen opgehaald door inwoners van Rijswijk met een Ooievaarspas.

Hagenaar veroordeeld

Op 21 mei 2021 kwam de 26-jarige Geordi Teunissen uit Rijswijk tijdens een auto-ongeval om het leven. Hij was passagier in een auto die door een 32-jarige Hagenaar werd bestuurd. Tegen deze man is vrijdag 14 oktober vijf jaar cel geëist.

Wim Zegwaard

Multimiljonair Wim Zegwaard, die miljoenen verdiende met het transporteren van afval, is in de ochtend van 11 oktober op 78-jarige leeftijd overleden na een ziektebed van een jaar. Wim Zegwaard woonde aan het Haantje, was voormalig Quote 500-lid en haalde meerdere malen het nieuws. Hij leed aan kanker.