Sinterklaas bezoekt wijkcentrum Stervoorde op 30 november.
Sinterklaas bezoekt wijkcentrum Stervoorde op 30 november. (Foto: Pixabay)

Circus voor Sinterklaas

Op woensdagmiddag 30 november is het feest voor alle kinderen van 0 t/m 12 jaar uit de wijken De Strijp, Muziekbuurt, Steenvoorde Noord en Steenvoorde Zuid. Dan komt Sinterklaas met zijn pieten naar het (gratis) feestje in wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1. Aanmelden vóór 15 november verplicht via trix-alexander@tele2.nl met de volgende informatie: jongen/meisje, leeftijd en adres. De brief die aanmelders ontvangen is tevens het toegangsbewijs. Zaal open: 13.30 uur. Feest: 14.00 uur - 16.00 uur.

Politiek Café VVD

Na het eerdere politiek café van VVD rondom de stikstofproblematiek, is het nu tijd voor een lokaal onderwerp, namelijk mobiliteit. Het groeiend aantal woningen in en rond Rijswijk brengt ook een mobiliteitsvraag met zich mee. Wat betekent dat voor Rijswijk en hoe gaan we daarmee om? Kunnen we blijven reizen op de manier die we gewend zijn? Hierover wordt in discussie gegaan op maandag 31 oktober vanaf 20.00 in Paviljoen te Werve. 

Vrijwilligersprijs

Rijswijk kent veel vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor een ander. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Gemeente Rijswijk organiseert daarom ook een verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’. Van maandag 10 oktober tot 31 oktober kunnen inwoners van Rijswijk vrijwilligers of een vrijwilligersgroep aanmelden die naar hun idee een prijs verdienen. Voor meer informatie, zie www.rijswijk.nl/vrijwilligersprijs2022 of vraag bij de receptie van het Stadskantoor Hoogvoorde, bij Stervoorde, bij de Bibliotheek Rijswijk of de Ottoburg om een aanmeldformulier.

Nederland Leest

De Bibliotheek aan de Vliet organiseert de hele maand november verschillende activiteiten rondom de campagne Nederland Leest, met dit jaar het thema ‘Oud worden, jong blijven'. Op zondag 6 november van 15.00 tot 17.00 uur treedt Yvonne Keuls op in de bibliotheek in Rijswijk met haar speciale toneelbewerking van 'Mevrouw mijn moeder', waarin ze zelf alle rollen vertolkt. Kaartjes via de website www.bibliotheekaandevliet.nl/yvonnekeuls

Op zaterdag 19 november van 13.00 tot 15.00 uur is er in bibliotheek in Voorburg de Literaire Bingoshow. Gratis aanmelden via www.bibliotheekaandevliet.nl/nederlandleest

Op zaterdag 26 november van 14.00 tot 15.00 uur kunnen mensen met een leesbeperking, zoals slechtziend of dyslexie, samen naar een oplossing zoeken bij de bibliotheek. 

Op zaterdag 26 november wordt van 14.00 tot 16.00 uur de film ‘My Salinger Year' gedraaid in Filmhuis Rijswijk. Voorafgaand aan de film kunnen belangstellenden meedoen aan de workshop Autobiografisch Schrijven, van 13.00 tot 13.45 uur. Kaartjes via www.bibliotheekaandevliet.nl/filmhuis. Daarnaast krijgen leden en bezoekers tijdens Nederland Leest het boek ‘Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls cadeau.