Met pijlen wordt het parcours uitgezet.
Met pijlen wordt het parcours uitgezet. (Foto: PR)

'Spartaanse' vossenritten

Al meer dan 60 jaar organiseert wielervereniging de Spartaan elke zondagochtend vanaf eind oktober tot eind januari 2023 de beruchte vossenjachten.

Een sluwe vos zet elke zondag in de buurt van Rijswijk een parcours uit aan de rechterkant van de weg van rond 35-40 km over een verkeersluw traject. Deelnemers komen elke week weer op vele onbekende verrassende plekken en fietspaden en vaak ook off-road. Het is een combinatie van toer-, MTB-, gravel- en veldrijden.

Er wordt gestart bij wielervereniging de Spartaan op het Sportpark aan de Lange Kleiweg. Doel is om uiteindelijk de vos te vinden. Vandaar de naam 'Vossenjacht'. Het is wel de bedoeling dat deelnemers ook langs controles komen. Alleen dan worden zij beloond aan de finish. Voorop staan plezier, veiligheid en sportiviteit. "Desgewenst wordt er een klassement opgesteld van jouw prestatie, maar voorop staat fietsvreugd."

Deelname is gratis. Dit traject kan individueel of per groep worden gereden, en natuurlijk alleen met volledige inachtneming van de verkeersregels. "Kortom, ideaal om je algehele (fiets) conditie gedurende het winterseizoen op peil te houden."

Er wordt gestart vanaf 9.45 uur in drie groepen:

mountainbike, start 9.45

toerders/dames/senioren, start 9.46

renners, start 10.00

Deelnemers kunnen ook individueel de pijlen volgen vanaf 09.30. Na afloop is er altijd een gezellig samenzijn om ieders fantastische en stoere verhalen na te bespreken onder genot van drankje en hapjes in het clubhuis van de Spartaan. Om de sfeer extra te verhogen wordt er regelmatig ook een ludieke verloting georganiseerd.
Wie interesse heeft, kan een keer langskomen op zondagen vanaf 23 oktober bij het clubhuis van de Spartaan aan de Lange Kleiweg.