Vanaf 26 oktober wordt er weer gevaccineerd in Rijswijk.
Vanaf 26 oktober wordt er weer gevaccineerd in Rijswijk. (Foto: Pixabay)

Vaccinatielocatie Marimbahal

Inwoners van Rijswijk kunnen momenteel niet terecht in hun eigen gemeente om zich te laten vaccineren. Zij zijn aangewezen op de vaccinatielocaties in Delft, Den Haag, Zoetermeer of 's Gravenzande. CDA Rijswijk zocht hier contact over met wethouder Mark Wit (o.a. Volksgezondheid). Dinsdagavond liet de wethouder weten dat er vanaf 26 oktober een vaccinatielocatie komt in de Marimbahal.


Energietoeslag

Nog niet iedereen die recht heeft op energietoeslag, heeft dit bedrag al aangevraagd. Zo’n 20% van de huishoudens hebben nog geen gebruik gemaakt van hun recht. In Rijswijk wordt de energietoeslag uitgekeerd aan inkomens tot 130% van de bijstandsnorm en kan de toeslag voor het jaar 2022 nog worden aangevraagd tot en met 31 december.


Dronebeelden Sijthoff

Het Havenkwartier is een van de plekken in Rijswijk die komende jaren grondig worden vernieuwd. Nico van Geresteijn maakte afgelopen weekend unieke dronebeelden van hoe de ‘eierdoos’, zoals het Sijthoff-gebouw in de volksmond wordt genoemd, er nu bij staat. Het filmpje is te vinden op rodi.nl/rijswijk.


GFT-controles

Avalex gaat GFT-containers extra controleren op hun inhoud: “Als er een minicontainer vol restafval, plastic of glas tussen het GFT in de vuilniswagen terecht komt, dan wordt de hele vracht afgekeurd. Dat is echt zonde.” Daarom worden er nu zogenoemde grondstofcoaches ingezet. Zij controleren mini-GFT-containers op de inhoud. Vinden ze iets tussen het groente-, fruit- en tuinafval dat er niet in hoort, dan spreken ze de eigenaar van de minicontainer daarop aan, of doen minstens een flyer door de brievenbus en een label met extra uitleg aan de minicontainer. De container wordt niet geleegd. Dat gebeurt pas als de eigenaar zelf de verkeerde stoffen (bijvoorbeeld glas, metaal of biologisch afbreekbaar plastic) eruit heeft gehaald.