Organisatoren Wereldlichtjesdag Wendy de Bont en Sylvia van de Goor tijdens de Wereldlichtjesdag bijeenkomst in Rijswijk in 2021.
Organisatoren Wereldlichtjesdag Wendy de Bont en Sylvia van de Goor tijdens de Wereldlichtjesdag bijeenkomst in Rijswijk in 2021. (Foto: WB)

Op 11 december worden overleden kinderen in het licht gezet

Algemeen

In Rijswijk wordt op 11 december 2022 voor de vierde keer een Wereldlichtjesdag georganiseerd. Over heel de wereld steken mensen die zondag kaarsjes aan voor het overleden kind.

Omdat over de hele wereld op de tweede zondag in december op hetzelfde tijdstip - zeven uur ‘s avonds in Nederland - kaarsjes worden aangestoken, ontstaat er op dat tijdstip een lint van lichtjes die de overleden kinderen extra in het licht zetten.

Verdriet overstijgt tijd

In Rijswijk wordt dit jaar voor de vierde keer een Wereldlichtjesdag-bijeenkomst georganiseerd. Het maakt geen enkel verschil hoe lang geleden het kind is overleden. De pijn van het grote gemis en het verdriet overstijgen de tijd. Zusjes, broertjes, opa’s, oma’s, familie en vrienden delen in dit verdriet en grote gemis. Ook zij zijn welkom deze avond.

Aula Yardenhuis

De afgelopen twee jaar kon de bijeenkomst vanwege de coronamaatregelen helaas alleen via een live stream worden bijgewoond. Dit jaar hoopt de organisatie alle belangstellenden persoonlijk welkom te mogen heten in de aula van Yardenhuis van Rijswijk. De medewerkers verlenen ook dit jaar weer alle medewerking en stellen de locatie belangeloos en kosteloos ter beschikking.

Naam kind opschrijven

De bijeenkomst kent een intiem karakter en duurt ongeveer een half uur. Passende muziek, gedichten en woorden zullen deze avond omlijsten. Vanaf 18.30 uur kunnen de aanwezigen zelf de naam van het kind opschrijven en het lichtje aansteken. Na afloop staat er een kopje koffie of thee klaar. Namens nabestaanden die zelf niet aanwezig kunnen zijn, kan de organisatie een kaarsje aansteken. De bijeenkomst zal worden opgenomen, zodat deze op een later tijdstip terug kan worden gekeken.

Aanmelden

Wie belangstelling heeft tot het bijwonen van deze Wereldlichtjesavond, kan zich aanmelden door een e-mail te sturen naar wereldlichtjesdagrijswijk@gmail.com. In reactie daarop ontvangen belangstellenden het programma van de avond en verdere informatie.