Aanrijding op de Prinses Beatrixlaan.
Aanrijding op de Prinses Beatrixlaan. (Foto: Regio15)

142 woningen

Binnenkort komen er 142 nieuwe huurwoningen te huur in het voormalige kantoorpand aan de Burgemeester Elsenlaan 325 in het Havenkwartier in Rijswijk. Het vernieuwde appartementencomplex draagt de naam ‘De Havenmeester’. Op woningplatform Pararius staat de advertentie voor dit project sinds 13 november online. De woningen zullen een woonoppervlakte hebben van 81 vierkante meter en volledig gemeubileerd zijn. Het balkon grenst aan de woonkamer. Elk appartement heeft twee slaapkamers en een open keuken. De huurprijs zal rond de €1600 liggen. 

Parkeerkosten

De tarieven van parkeervergunningen in Rijswijk gaan in 2023 iets omhoog. Ook de gewone parkeerkosten stijgen, met 5 cent per uur. Dat heeft de gemeente Rijswijk dinsdag 8 november tijdens een overleg unaniem bepaald. De kosten voor een parkeervergunning gaan met 2,4% omhoog. Van €45 gaat het bedrag voor een gewone bewonersvergunning naar €46,20 per voertuig, per kalenderjaar. Bewoners van een gebied in Rijswijk waar betaald parkeren geldt, krijgen binnenkort automatisch bericht over de aanvraag van een nieuwe vergunning. Alle nieuwe tarieven voor 2023 zijn te vinden op de website van de gemeente.

Aanmeldcentrum verhuist

Het aanmeldcentrum voor Oekraïners in de Broodfabriek verhuist volgend jaar naar het voormalige gebouw van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De gemeente Den Haag noemt de Broodfabriek als locatie ‘erg prijzig’. In het oude ministeriegebouw hoeft de gemeente geen extra huur te betalen. Vanaf januari 2023 start daar de opvang voor Oekraïense vluchtelingen.

Meerdere kraken

Een 25-jarige inwoner van Rijswijk, die in juni samen met een eveneens 25-jarige man uit Wateringen werd opgepakt tijdens een kraak bij een juwelier in Gorinchem, was waarschijnlijk betrokken bij meerdere vergelijkbare kraken in Nederland. Dat meldt Noord-Hollands Dagblad op 11 november. 

In bosjes

Donderdagavond 10 november heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen twee voertuigen aan de Prinses Beatrixlaan, ter hoogte van de kruising met de Van Vredenburchweg in Rijswijk. Politie, ambulance en brandweer kwamen met spoed ter plaatse. Eenmaal ter plaatse bleek dat de bestuurder van een van de voertuigen gevlucht was in de naastgelegen bosjes. Er was sprake van flinke schade aan de voertuigen. Een ambulance bleek echter niet nodig, er raakte niemand gewond.

Jongerenruzie

Bij een ruzie tussen meerdere jongeren is woensdagavond 9 november een jongeman gewond geraakt. Dit gebeurde op de Aletta Jacobsstraat in Rijswijk. Buurtbewoners zagen dat er een grote groep jongeren in de straat ruzie hadden. Hierbij werd ook gevochten. Meerdere bewoners belden direct 112. De politie is een onderzoek gestart.