De kruidnoten voor de kinderen in Rijswijk.
De kruidnoten voor de kinderen in Rijswijk. (Foto: Piet)

In de rubriek Straatpraat vragen we Rijswijkers op straat wat ze aan het doen zijn. Deze week: ene Piet (leeftijd onbekend), in 17e-eeuwse klederdracht. Hij is bezig tientallen zakken met kruidnoten uit zijn auto te tillen.

Wat ben je aan het doen?

“Kruidnoten naar het geheime pakhuis van de Sint in Rijswijk aan het brengen. Zaterdag 19 november komt Sint hier aan. Het is handig als al die tientallen kilo's kruidnoten er al liggen. We hebben in het geheime pakhuis ook dozen vol cadeautjes."

Hoe vaak doe je dat?

"Dit is mijn eerste keer."

Waar voel je je thuis?

“Overal waar kinderen Sinterklaasliedjes zingen."

Wat gaat er goed in Rijswijk?

“Er zijn kinderrechtenambassadeurs die meedenken met het stadsbestuur. Sint en Piet vinden het heel belangrijk dat er naar kinderen wordt geluisterd."

Wat kan er beter?

“Er zijn meerdere Rijswijks in Nederland. Hierdoor navigeerde ik, op weg naar ons geheime pakhuis in Plaspoelpolder, eerst per ongeluk naar Gelderland en Noord-Brabant. Gelukkig vond ik daarna het juiste Rijswijk."

Wie mag er in de krant?

 "Sinterklaas! Hij komt tenslotte niet iedere dag in Rijswijk. Alle kruidnootjes, ik heb opeens een goed idee. Misschien kunnen kinderen dit weekend een mooie foto van Sinterklaas in Rijswijk maken, en die opsturen naar deze krant via redactie.gr

@uitgeverijwestmedia.nl? Dan komt Sint er zeker in! Het is ook leuk als de kinderen er zelf op staan."

Waar is Sint te spotten?

"Zaterdag 19 november trekt hij vanaf 11.00 uur door Rijswijk tijdens een intocht, die start aan de Populierlaan. 's Avonds blijft hij logeren in de Bogaard. Op zondag 20 november om 11.00 uur mogen de kinderen hem daar wakker zingen."

Aan wie doe je de groeten?

"Aan alle andere Pieten. Ik hoop alleen dat Hoofdpiet dit niet leest. Die lacht me vast uit dat ik verkeerd was gereden."