Er werd fel, met veel plezier en op een goed niveau gespeeld.
Er werd fel, met veel plezier en op een goed niveau gespeeld. (Foto: Harry Gielen)

Geslaagde regionale finale Schaak Off

Dinsdag 8 november vond de regionale finale plaats van de Schaak Off voor de regio Den Haag en omstreken. Deze finale werd georganiseerd door Schaakgenootschap Rijswijk en gehouden in gebouw Hofrust aan de Herenstraat, waar de schaakvereniging haar clubavonden houdt.

De Schaak Off is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond om niet-verenigingsschakers te betrekken bij het over-the-board-schaak. Voor de regionale finale had zich een twintigtal winnaars van de kwalificatiewedstrijden geplaatst. Bij de regionale finale werden deze verdeeld in vijf groepen, waarin per groep een onderlinge competitie werd gespeeld. De winnaars van de groepen gaan door naar de landelijke finale.

Na de aanmelding, de definitieve groepsindeling, uitdeling van de consumptiebonnen en een welkomstwoord van voorzitter van Schaakgenootschap Rijswijk gingen de wedstrijden van start. Er werd fel, met veel plezier en op een goed niveau gespeeld. Tot de laatste ronde bleef het spannend wie zich uiteindelijk wisten te kwalificeren voor de finale, die op 3 december in Utrecht zal worden gespeeld. Uiteindelijk wisten Aleksander Henke, Willem de Koster, Thomas Bredewoud, Tijn de Vreeze en Sven Bakker ieder in hun groep te winnen.

Nadat de voorzitter van Schaakgenootschap Rijswijk, Hans Hulshof, complimenten in ontvangst had genomen voor de uitmuntende organisatie, en een enkeling zich als lid van de vereniging had aangemeld, gingen zowel de winnaars als de verliezers met een goed gevoel huiswaarts. Voor de meesten smaakte dit naar meer.

Wie ook geïnteresseerd is in schaken in verenigingsverband in Rijswijk, kan kijken op sgrijswijk.nl of een mailtje sturen naar info@sgrijswijk.nl t.a.v. Hans Hulshof.