Afbeelding
(Foto: Tino van Dam)

'Eindelijk meer prullenbakken'

Na vier jaar lobbyen heeft Wij. Rijswijk het eindelijk voor elkaar: er komen nieuwe prullenbakken in Rijswijk. Dat leidt tot vreugde bij de lokale partij.

Wij. Rijswijk: “Zwerfafval is vervuilend en bedreigend voor de natuur en daardoor voor de mens. Steeds meer inwoners houden de openbare omgeving schoon en daar zijn we bij Wij. Rijswijk erg blij mee. Dankzij onze continue politieke aandacht komen er nu ook eindelijk afvalbakken bij.”

Wij. is al behoorlijk actief op het gebied van zwerfafval opruimen. Meerdere keren per jaar organiseert de partij samen met inwoners de zogenaamde Wandel en Opruimactie in de wijk (WOW). 

“De gemeente kan ook bijdragen aan minder zwerfafval,” stelt raadslid Anthony Zoghbi. “Talloze keren is daarom gevraagd om meer afvalbakken.” 

Wat Zoghbi betreft begint dat met een bak op de juiste plek zoals een afvalbak bij een bank neer te zetten zodat inwoners hun restafval daarin kwijt kunnen.

Begrotingsraad

“In de begrotingsraad van 8 november dienden we een motie in. Met grote meerderheid werd de motie aangenomen en daarom gaat de gemeente nu eindelijk afvalbakken die verkeerd staan verplaatsen en bakken plaatsen waar nodig.”