Afbeelding
(Foto: RH)

Sloop oude GGD-gebouw begonnen

Al lange tijd staat het oude GGD-gebouw aan de Karel Doormanlaan 155-157 er verlaten en troosteloos bij. Maar daarin komt verandering. De sloop is begonnen. De ontwikkelaar Lammers Real Estaete gaat de locatie herontwikkelen. Hier komen 64 gestapelde huurappartementen in het middensegment.

Gekozen is voor woningen op de plek van dit kantoor, omdat de markt voor kantoren is verzadigd. Er is weinig tot geen vraag naar kantoorruimte. Mede hierdoor stond het pand al geruime tijd grotendeels leeg. In Rijswijk is er wel veel vraag naar woningen. Daarom heeft Lammers Real Estate het initiatief genomen om het kantoor te slopen en hier twee woontorens te realiseren. De hoogte hiervan loopt trapsgewijs op vanaf de Karel Doormanlaan (drie etages) naar de Winston Churchilllaan (vijf en zeven etages) Daarnaast komt er een ondergrondse parkeergarage met 72 parkeerplaatsen.


Sinterklaas in Rijswijk

Op 19 november maakt Sinterklaas met zijn Pieten een feestelijke muzikale intocht door Rijswijk. De route is als volgt:

Populierlaan (11.00 uur)
Sir Winston Churchilllaan
Rembrandtkade
Lindelaan
Kerklaan 11.45 Ć  12.00 uur
Nobelaerstraat
Jozef Israƫlslaan
Van Vredenburchweg

Pauze van 12.15 tot 13.45 uur bij Onderwatershof

Rembrandtkade 13.45 uur
Lindelaan
Hendrik Ravesteijnplein
Generaal Spoorlaan /Schouwburg 14.00 uur
Dr. H Colijnlaan
Pyramideplein 14.30 uur tot max. 16.00 uur voor fotomomentjes

Deze intocht wordt georganiseerd door burgers.


Daarnaast wordt Sint zondag 20 november wakker in de Bogaard. Vanaf 11.00 kunnen kinderen hem daar wakker zingen in de Prinsenpassage. De burgemeester is hier ook bij aanwezig.