Sint en zijn Pieten op een... tractor!
Sint en zijn Pieten op een... tractor! (Foto: Han Heijstek)

Sinterklaas op bezoek bij Villa Expertcare Rijswijk

Cultuur

Zaterdagmiddag 3 december 2022 kwamen er ineens een paar Pieten op kickbikes voorbij gestept bij medisch kinderdagverblijf Villa Expertcare Rijswijk. Ze riepen naar de Sint waar ze moesten zijn. En daar kwamen Sint en Piet op een mooie oude tractor. 

En op de achtergrond klonken leuke Sinterklaasliedjes. De Sint en Pieten trokken de aandacht van de kinderen die in Villa Expertcare Rijswijk verblijven. En 2 ondeugende Pieten gingen op de kickbikes naar binnen. Dat had de Sint niet in de gaten. 

Mooie bank

Eén van de woonkamers was helemaal versierd en er stond een mooie bank klaar voor de Sint. Er waren 11 kinderen met hun ouders, broers en zussen aanwezig. Voor zover het lukte, mochten de kinderen bij Sinterklaas op de bank komen zitten. Kinderen hebben gezongen, de Pieten hebben gedanst en er verschenen mooie glimlachen op de gezichtjes van de kinderen. En één van de bewoners, Bart, had een eigen rap gemaakt voor de Sint. Dat klonk echt supergoed. Dat is een uitdaging voor de Pieten voor volgend jaar om een rap te maken. 

Grote dankbaarheid

De vrijwilligers en het personeel genoten mee. Aan het einde hebben de kinderen allemaal tegelijk hun cadeautje mogen uitpakken en de dankbaarheid was groot. En na de vraag van de Sint of alle kinderen blij waren met hun cadeau vertrokken de Sint en zijn Pieten en werd er ‘Dag Sinterklaasje’ gezongen. Een mooie geslaagde Sinterklaasviering voor de kinderen van Villa Expertcare die het dagelijks al moeilijk genoeg hebben.

Over Villa Expertcare

Villa ExpertCare Rijswijk staat bekend als een fijne plek voor chronisch en ernstig zieke kinderen en hun ouders. Het huis heeft een mooie, grote en afgesloten tuin waar de kinderen heerlijk kunnen spelen of luieren. In de snoezelkamer worden op een prettige manier de zintuigen geprikkeld waardoor een kind lekker kan ontspannen. En in de twee gezellige huiskamers kunnen we heerlijk met elkaar ontbijten, lunchen en avondeten. Hierdoor is Villa ExpertCare Rijswijk een medisch kinderdagverblijf en huis waar zieke kinderen kinderen en hun ouders ‘thuis’ kunnen zijn. Bij Villa ExpertCare Rijswijk mag bezoek altijd langskomen.