Crash op de Guntersteinweg.
Crash op de Guntersteinweg. (Foto: District8)

Man aangehouden

Een 36-jarige man is woensdagochtend 30 november in een woning aan de Generaal Spoorlaan aangehouden. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de handel in vuurwapens en verdovende middelen. De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij gekraakte cryptodata en doet nader onderzoek. In alle vroegte betrad de politie de woning en hield daar de verdachte aan. Vervolgens werd de woning doorzocht. Hierbij zijn enkele gegevensdragers, contant geld en een mogelijk luchtdrukwapen voor nader onderzoek in beslag genomen. De verdachte zit vast en wordt verhoord. Handel in vuurwapens en verdovende middelen is een vorm van ondermijnende criminaliteit. Er wordt gesproken over ondermijnende criminaliteit als criminelen faciliteiten in de bovenwereld gebruiken om zaken in de onderwereld mogelijk te maken. “Door deze verwevenheid verzwakt onze rechtsstaat”, aldus de politie. “Overheidspartners treden hierbij als één overheid op, omdat we op deze manier met zowel toezicht, preventie, strafrechtelijke, bestuurlijke en andere maatregelen effectief kunnen optreden tegen misstanden.”

Crash Guntersteinweg

Op de Guntersteinweg in Rijswijk is zaterdagavond 3 december een auto op zijn kop terecht gekomen na een achtervolging. De automobilist raakte de macht over het stuur kwijt en kwam tegen een boom, op zijn kant tot stilstand. Bij de crash raakte twee inzittenden gewond. De twee inzittenden zijn door het ambulancepersoneel nagekeken, één van hen is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft één persoon aangehouden. De reden van de achtervolging is onbekend.

Grote Clubactie

Tijdens de Grote Clubactie 2022 zetten 15 verenigingen uit Rijswijk zich in om geld op te halen voor hun club. Landelijk werd het record verbroken met een opbrengst van 12,8 miljoen euro. In Rijswijk was de opbrengst in totaal €28593 euro. Dit jaar deden onder meer de volgende clubs mee: Waterscouting Dorus Rijkers, KRSV Vredenburch, Stichting Martin Luther Kinggroep, Semper Altius, Refleks, Lokomotief, Scoutinggroep De Jaguars, Rijswijks Jeugdtheater, EHRC Marathon en Gymnastiekvereniging V.D.O.-Turnlust.

Brand garagebox

Zondagavond 4 december heeft er een brand gewoed in een garagebox aan de Generaal Berenschotlaan in Rijswijk. De brand ontstond tijdens laswerkzaamheden aan een brommer. De brommer vloog in brand. De brand sloeg over naar de garagebox, maar de brandweer had hem vrij snel onder controle.

Koffermoord

Woensdag 30 november ontsnapte er een 31-jarige tbs'er uit een kliniek. Hij stak in Soest een 37-jarige vrouw neer. Volgens Telegraaf is deze verdachte Kendrick M., de Schiedammer die eerder veroordeeld werd voor doodslag in 2012 op een 20-jarige vrouw wier lichaam werd gevonden in de Vliet.