Het vrolijke winterboek.
Het vrolijke winterboek. (Foto: BuurtBieb)

Boekentip van de BuurtBieb

Het Vrolijke Winterboek

Het winterboek leek een uitgestorven fenomeen, maar niets is minder waar, dit stukje immaterieel erfgoed wordt op een bijzondere manier in stand gehouden door Paul Haenen.

Door de BuurtBieb

Hij, Margreet Dolman en Dominee Gremdaat weten als geen ander mensen in de donkere wintermaanden op te beuren. Al meer dan dertig jaar deden en doen ze dat in het theater, maar nu ook met 'Het Vrolijke Winterboek'.

Ze hebben het niet zo op in de traditionele manier van kerst vieren en zij zullen heus niet de enigen zijn. Geen zin in het geijkte opzitten en pootjes geven, het sjeik uitgedost volstoppen in familieverband, maar wat dan?

Uit het rijke archief heeft Paul Haenen de meest humoristische kerstverhalen en prikkelendste gedichten van Margreet Dolman alsmede de prachtigste preken van Dominee Gremdaat geplukt. Aangevuld met inspirerende ontmoetingen, tips hoe je onder een kerstdiner uitkomt, hoe je ruzie weg kunt blazen en nog veel meer opbeurende ontsnappingen uit beklemmende situaties. Zo ontstaat er een heel andere kijk op dezelfde werkelijkheid.

De geestige illustraties van Mark van Vliet en verrassende recepten maken het boek tot een vrolijk allegaartje, waarin vermaak én troost samenkomen!

'Met dit boek haalt zelfs de feestdagen-hater de lente'


Met dit kleurrijke winterboek, samengesteld door Ivo van Woerden en uitgegeven door Meulenhoff, haalt zelfs de meest doorgewinterde feestdagen-hater opgetogen de nieuwe lente!

Het vrolijke winterboek, een heerlijk humoristisch lees- en bladerboek, is overal verkrijgbaar, maar steun bij aanschaf vooral de plaatselijke boekhandel of kom het lenen in de BuurtBieb aan de Esdoornstraat 3a in Rijswijk.