Iedereen kan meefietsen
Iedereen kan meefietsen (Foto: Pixabay)

Tour de Soes voor het goede doel

REGIO - Toer de Soes is een gezellige fietsdag voor jong en oud, waar geld bijeengebracht wordt voor goede doelen in de omgeving. Dit jaar is extra feestelijk, omdat het de 20ste editie is. Er zijn fietstochten uitgezet met verschillende afstanden van 30 km, 60 km of 120 km. Iedereen kan in zijn eigen tempo en met zijn eigen fiets meedoen. De fietstocht wordt georganiseerd op zondag 3 juli door verschillende Rotary-clubs in de Noordkop.

Zondag 3 juli

Stoere dames van weleer zochten naar een passende naam voor hun fietsclub. Een mannelijke fietsclub stond bekend als ‘De Slagroom Ploeg’, omdat ze onderweg altijd even stopten voor koffie en appeltaart met slagroom. Echte dames eten soesjes en zo waren ‘De Roomsoezen’ een feit. De Toer de Soes is hier een vervolg op en om de dames nog een beetje te eren, zullen alle deelnemers traditioneel worden getrakteerd op een soesje.

Kosten deelname

Deelname is € 7,50 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar. De verschillende Rotary clubs gaan met hun leden zorgen voor een feestelijke stemming bij de start en de finish. Zo zal er een loterij en muziek zijn, verschillende kraampjes en natuurlijk een hapje en een drankje. Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 08:30 uur. De 120 km is voor de fanatieke fietser en zal langs alle Rotary clubs gaan die meedoen. De 60 km is een leuke, gevarieerde route richting het zuiden. De 30 km is een gezellige lokale fietstocht, prima te doen voor alle leeftijden.

Hier kun je opstappen:

Warmenhuizen: Bolletjes Cafe De Klok

Langedijk: Broekerveiling

Den Helder: Dorpshuis van Huisduinen + Landbouwmuseum ‘Weten en Werken’

Anna Paulowna: Sportpark Kleine Sluis

Regionale goede doelen zijn al jaren blij met de opbrengsten die via de Tour de Soes bij elkaar worden gefietst. De fondsen worden ingezet ter ondersteuning van lokale sport en cultuur en bij voorkeur de jeugd en de zorg.

Bedrijven in de regio zullen ook benaderd worden of zijn reeds benaderd om dit leuke en sportieve evenement te sponsoren middels pakketten die uiteenlopen van € 50,- tot € 250,- per bedrijf. Bedrijven kunnen zich natuurlijk ook aanmelden via de website. Het is een mooie gelegenheid om op een sportieve en gezellige manier met uw personeel een leuke dag te beleven.

Meer informatie: www.tourdesoes.nl