De opening op de duofiets.
De opening op de duofiets. (Foto: Henk-Jan Wittink)

Leven in buurtjes, een nieuw woonconcept

HIPPOLYTUSHOEF - Woensdag 15 juni opende Woonzorggroep Samen twee nieuwe woongebouwen in de kern van Hippolytushoef: Hof van Wieringen en Ulkediep. Tegelijk met de opening introduceerde de zorgorganisatie het nieuwe woonconcept voor de ouderen op Wieringen. De bewoners die tijdelijk in Molenweid in Wieringerwaard woonden zijn afgelopen weken al verhuisd naar hun nieuwe appartementen.

Voorzitter raad van bestuur Tanja Ineke opende samen met bewoner Jan Dijkstra officieel de nieuwe woongebouwen. Dit in aanwezigheid van wethouder Mary van Gent en betrokkenen. De nieuwbouw bestaat uit twee woongebouwen met elk 32 ruim opgezette appartementen. Binnen de nieuwbouw wordt gewerkt met buurtjes. Elk buurtje dat gevormd wordt door acht appartementen, heeft een eigen buurtkamer en ontmoetingsruimte waar je samen kunt koken, eten en ontspannen. Zo is er ruimte voor spontane ontmoetingen, ook tussen buurtjes onderling.

Verschillende beleefhoeken

Tom Ploeg, clustermanager van Woonzorggroep Samen vertelt: ''Met het wonen in buurtjes zetten we een mooie stap in het vormgeven van de ouderenzorg van de toekomst. Bewoners wonen zo zelfstandig mogelijk in een eigen appartement van ruim 45 vierkante meter, waarbij het accent ligt op wonen mét elkaar, in een buurtje. Het ontmoeten en het leven mét elkaar wordt hierbij gestimuleerd. Daarnaast zijn er in de beide woongebouwen verschillende beleefhoeken ingericht zoals bijvoorbeeld een bibliotheekhoek.

Een match

Woonzorggroep Samen zocht naar een Wieringer stem als voice-over bij een filmpje over de nieuwe woongebouwen op het voormalig Zuiderzeeeiland. Edwin Wittink, van de Hollands Kroonse Uitdaging, vulde deze hulpvraag in. Zo ontstond er een match met gesloten beurs.