Kom je ook proeven?
Kom je ook proeven? (Foto: Mijn Videoreportage)

Kom proeven, luisteren en genieten tijdens het Helders Bier Festival

DEN HELDER - De vorige edities waren een succes en daarom keert het Helder Bier Festival terug. Blok vrijdag 16 en zaterdag 17 september in je agenda en kom proeven, luisteren en genieten. Dé thuishaven voor Craft-bier brouwerijen.

Tijdens deze editie zijn er ruim 20 toonaangevende bierbrouwerijen zoals Helderse Jongens, Sancti Adalberti, Brouwerij Uiltje, Brouwerij De Molen, Brewdog Company en Weihenstephaner. Als je niet van bier houdt, kun je je toch laten verrassen op dit festival. Naast de smaakvolle biertjes zijn er ook andere dranken.

Info en kaartverkoop

De kaartverkoop is al gestart. Het Helders Bier Festival zal worden gehouden op vrijdag 16 september van 15.00 tot 22.00 uur en zaterdag 17 september van 13.00 tot 20.00 uur. Toegangsprijs inclusief proefglas en 2 consumptiemunten in de voorverkoop €12,50 en aan de deur €15,00. Uitsluitend toegang vanaf 18 jaar. Kaartverkoop, info en de laatste ontwikkelingen, vind je op www.kampanje.nl/HeldersBierFestival

Wanneer speciaalbier?

Bier is van zichzelf natuurlijk al speciaal, maar de term speciaalbier is ontstaan in de jaren 80. De hamvraag is natuurlijk; wanneer is bier speciaalbier, maar dat antwoord is heel kort. Er bestaat geen wettelijke definitie voor speciaalbier. De term wordt eigenlijk gebruikt om alle andere bieren aan te tonen die niet onder pils vallen.

Koop snel je kaartje want op=op