Ondanks de slechte weersvoorspelling werd het evenement druk bezocht.
Ondanks de slechte weersvoorspelling werd het evenement druk bezocht. (Foto: Theo Moras)

Veel belangstelling voor de Pinksterfeesten in ‘t Veld

Algemeen

Het Pinkstercomité was dan ook bijzonder tevreden, na 2 jaar niet konden ze eindelijk de festiviteiten weer volop organiseren. Op Sportpark de Kogge werden zaterdag de zeven spellen onder grote belangstelling afgewerkt.


Door: Theo Moras

Het team Drenaclajo’s van coach Tom Ruiter werd de verrassende winnaar met op de tweede plaats Kop End van coach Rino Visser, met in hun kielzog de Rijdersstraters van coach Mike Leegwater die als derde op het ere schavot mocht plaatsnemen.

Eerste Pinksterdag was het de beurt voor het Steenwerpen. Om 16 uur werd het als van ouds bijzonder spectaculaire steenwerpen op de Rijdersraat ter hoogte van het Kermisterrein voor Café de Vriendschap gehouden.

Uit voorzorg werd er voor Café de Vriendschap alvast een grote overkapping geplaatst waaronder vier banen werden aangebracht. Zowel bij de speurtocht voor de jeugd met als thema feest, wat om 12:00 van start was gegaan, als bij het Steenwerpen om 16:00 was het nog steeds droog, wat voor een groot aantal deelnemers zorgde.

Tweede Pinksterdag was het tijd voor een spannende wielerronde in ‘t Veld. De wielerwedstrijden begon met de kinderen, waarvan er ontzettend veel stonden te popelen om van start te gaan voor hun Dikke-Banden-Rugzak-Race wat meteen al voor de nodige spektakel zorgde.

Daarna kwamen de renners voor de Funklasse aan de start, gevolgd door de Sportklasse/Amateurs die nipt werd gewonnen door Jac Blokdijk. Hij mocht een kus, bloemen en beker van de 21-jarige Joyce van der Kroon in ontvangst nemen, voor Melvin Bos en Roel Koenis. Kay Blokdijk kwam na twee lekke banden als 16e en laatste geklasseerde renner over de finish.

Bij de plaatselijke renners was Niels Ligthart de sterkste voor Bas Burger en Jop Poland, die de derde plaats voor zich op eiste en tennisleraar Ali v.d. Berg en aanmerking kwam voor de rode lantaarn.

Bij de dames was Joys Mol de sterkste voor Lisanne Kolken. Al met al een geslaagd en goed georganiseerd wielerevenement dat met droog weer bij de kinderen begon maar later in een druilerige regen werd afgewerkt, waar overigens al rekening mee was gehouden gezien er een behoorlijk aantal tenten voor de toeschouwers en belangstellenden langs het parcours waren neergezet.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding