Het is 15e editie van de Cabriodag.
Het is 15e editie van de Cabriodag. (Foto: Aangeleverd)

Schagen loopt zondag vol luxe wagens tijdens 15e Cabriodag

Algemeen

SCHAGEN - Twee jaar lang hebben de cabrio’s in het stof gestaan maar aankomende zondag mogen ze eindelijk weer schitteren in het centrum van Schagen. Zondag 12 juni rond 12.30 uur start vanaf de markt in Schagen voor de 15e keer de Cabriodag.

De Serviceclub “de Heeren van Scahgen” organiseert in samenwerking met SASV (Stichting Aangepaste Sport en Vrijetijdsbesteding) speciaal voor mensen met een beperking een unieke dag. De weersvooruitzichten liegen er niet om. De organisatie hoopt op een zonnige dag.

250 menu’s 

Voordat de stoet van start gaat genieten de deelnemers van koffie met gebak in de Ridderzaal van Slot Hotel Schagen. Maar liefst 120 deelnemers zullen vervolgens vanaf de Markt van Schagen vertrekken onder begeleiding van 2Wheels4Wings. Ze maken een mooie route door de Kop van Noord Holland. Voor de 15e keer op rij kunnen deelnemers genieten van maar liefst 250 gesponsorde menu’s tijdens de Pitstop bij McDonald’s Den Helder. 

Live-verslag

Deze gulle gift hebben ze te danken aan Melvin Pach, eigenaar van de vestiging in Den Helder. Vervolgens wordt het prachtige lint aan diverse cabrio’s voortgezet over de landelijke wegen van Noord Holland. De bijzondere stoet is overal vandaan te volgen. Noordkop Centraal verzorgt van deze dag namelijk een uitgebreid live-verslag. Rond 16.30 uur zal de lange stoet van cabrio’s de Magnusveste weer binnen rijden, waar de dag afgesloten wordt met een drankje en aansluitend een buffet in Alpha op de Loet. Uit ervaring van voorgaande jaren weet de organisatie van de Cabriodag dat deze toer voor de mensen met een beperking een onvergetelijke dag oplevert. De organisatie uit dan ook hun dank aan de vele mensen die geheel belangeloos hun Cabrio ter beschikking stellen, en natuurlijk alle sponsoren die deze unieke dag tot een geslaagd evenement weten te maken.

De heeren van Scaghen 

De organisatie vraagt daarna begrip voor eventuele verkeershinder die komende zondag merkbaar zal zijn op de route van de tour. De heeren van Scaghen is een serviceclub voor actieve mannen uit de regio Schagen. Onder het motto vriendschap en service zetten zij zich in voor ondersteuning van goede doelen. Dat doen ze door het organiseren van in de regio aansprekende activiteiten, zoals de Cabriodag. Een van de organisatoren, Bas Zuurbier, is lovend over de samenwerking. “S.A.S.V, Stichting Aangepaste Sport en Vrijetijdsbesteding, onderhoudt contact met verschillende instanties en huizen. We hebben belangstellingsformulieren neer laten leggen en zo hadden we binnen no-time een heleboel aanmeldingen.” Bijna teveel, stelt Bas. “We zorgen dat we niemand hoeven te weigeren, maar we zitten wel aan onze taks.” Bas spreekt daarnaast vol lof over Aize Plantinga en Lauw Meijers, die onderdeel uitmaken van de stichting. “We werken fijn samen met deze heren. Wij zorgen voor de cabrio’s, zij voor de bijrijders.”

Het evenement kon twee jaar niet plaatsvinden.
Zondag worden er 120 cabrio's verwacht.
Afbeelding