Op 4 september voert het koor het nieuwe programma uit tijdens de Uitmarkt van Schagen.
Op 4 september voert het koor het nieuwe programma uit tijdens de Uitmarkt van Schagen. (Foto: Aangeleverd)

“Appassionata” zoekt ambitieuze zangeressen

SCHAGERBRUG - Het vrouwenkoor van “Appassionata” onder leiding van dirigent Karel Kok is op 4 juni gestart met de repetities van een nieuw programma. Het programma zal worden uitgevoerd op zondagmiddag 04 september tijdens de Uitmarkt in Schagen.

De repetities worden eens per twee weken op zaterdagmorgen van 09.30 tot 12.30 uur gehouden in de studio van Muziekpraktijk Karel Kok in Schagerbrug. Er wordt in totaal 5 keer gerepeteerd, incl. een Generale Repetitie. Het koor treedt in kleine bezetting op en wordt op piano begeleid door Ronald van der Veen. Bij het koor zijn nog enkele plaatsen vrij voor ambitieuze deelneemsters. Om mee te kunnen doen is zangervaring een voorwaarde. Van de leden wordt verwacht dat zij thuis de eigen partij instuderen, daarvoor zijn bladmuziek en midifiles beschikbaar.

Tijdens de repetities worden de partijen samengevoegd en wordt gewerkt aan stemgebruik, koorklank en de verfijning van de muziek. Het programma bestaat uit muziek van o.a. G.F. Handel, W.A. Mozart, L. van Beethoven, E. Elgar en van enkele hedendaagse componisten. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Muziekpraktijk Karel Kok in Schagerbrug, e-mail karelkok@xs4all.nl en telefonisch via nummer 06-51661564.