Tristan Olij.
Tristan Olij. (Foto: aangeleverd)

Gala van de Sportwetenschap

SCHAGEN - Na twee jaar wachten wordt op 30 september eindelijk het triatlonseizoen weer als vanouds afgesloten. De organisatie is in handen van Van der Voort Triatlon Circuit. Dit jaar als voorprogramma een kort gala van de Sportwetenschap met wetenschapsjournalist Jim Jansen en Nico van Yperen, hoogleraar Sport en Performance.

Willem van der Voort en Nico van Yperen delen de missie om (sport)wetenschap dichterbij de burger en de amateursporter te brengen. Het wordt duidelijk hoe sporters eigenlijk zonder daar veel tijd in te hoeven steken hun sportprestaties kunnen verbeteren. Met handige tips en tricks! Dus: voor de amateursporter is deze avond relevant.

Aspecten sport

Aspecten van sport: Nico van Yperen schreef een boek over de mentale aspecten van sport en presteren. Dit boek is door de wetenschap gesponsord en gratis te downloaden via https://www.sportscience.blog/2021/03/16/boek.


Na dit voorprogramma worden de circuitwinnaars gehuldigd en wordt er met dans en muziek de avond gecontinueerd! De toegang is gratis en iedereen is welkom bij Alpha te Schagen.