Not just a man... but a mason!
Not just a man... but a mason! (Foto: aangeleverd)

Open avond vrijmetselaren in Schagen

SCHAGEN - Loge Scagha is een vereniging van ongeveer 30 mannen die invulling geven aan hun streven naar verdieping, zingeving en spiritualiteit – binnen de loge – én in het dagelijkse leven. Net zoals veel andere verenigingen komen zij van september tot juni wekelijks bij elkaar om een leuke, gezellige en interessante avond te hebben. Maar vrijmetselaars streven naar meer!

Op donderdagavond 6 oktober houden de vrijmetselaren van Loge Scagha een open avond. Je maakt kennis met het vrijmetselen op deze open avond, die veel elementen bevat van een gewone logeavond. Zo is er de rituele opening en sluiting van de avond, een lezing met als titel: 'Utopia is een Utopie! Of niet soms?’ In deze inleiding gaat de spreker in op ons aller streven naar een Utopia.

Deze lezing wordt daarna kort samen besproken. Jouw inbreng bij deze uitwisseling van gedachten wordt op prijs gesteld. Na de pauze wordt er in kleine groepjes verder over de lezing en/of andere vrijmetselaarszaken gesproken.


De avond wordt gehouden donderdagavond 6 oktober in de koffiekamer van de grote kerk op Markt 23 a in Schagen [zij-ingang], begint om 20.00 uur en de deur is open vanaf 19.30. Wel graag vooraf even aanmelden via E-mail: loge_scagha@hotmail.com of bel/app 06-83644124.