Nico Dijkshoorn.
Nico Dijkshoorn. (Foto: pr )

Muzikale avond met Nico Dijkshoorn

Algemeen

CALLANTSOOG - De meeste mensen kennen Nico Dijkshoorn van zijn anekdotes bij “De wereld draait door’. Hij is schrijver, dichter, columnist maar ook muzikant! Samen met bassist Fred van Klaveren en drummer Herman Klaassen speelt hij in de band The Hank Five!

Op zaterdag 14 mei komt hij met zijn band naar het Dorpshuis in Callantsoog. Het belooft een muzikale avond te worden met blues, soul, country en rocknummers. De muziek wordt omlijst door de typische anekdotes en verhalen van Nico Dijkshoorn. Wat je precies gaat horen weet nog niemand.

Nico Dijkshoorn beleefde veel in het Dorpshuis van Callantsoog. Hij hoorde er voor het eerst de funk van James Brown, hij leerde tongzoenen met de ogen dicht, hij zag er Jerney Kaagman optreden met Earth & Fire, hij was er voor het eerst dronken van drank en daarna vond hij, zwalkend door de duinen en de bossen, altijd de weg terug naar de caravan van zijn ouders op Camping De Nollen.

Nu keert Nico, samen met zijn band The Hank Five, terug naar de plek waar het voor hem allemaal begon. Speciaal voor deze avond zal Nico teksten meenemen die over zijn zomerjeugd in Callantsoog gaan. Over de verliefdheden, het hangen met vrienden bij snackbar Tichelaar, de opwinding die hij voelde toen het meisje van de slager verkering bleek te hebben met voetballer Hugo Hovenkamp en over zijn witte kat, Arie.

Kaarten kunt u reserveren op www.dorpshuiscallantsoog.nl
Kaarten €12,50, aanvang 20.00 uur.