In actie.
In actie. (Foto: archief)

IKC Spoorbuurt in Actie

Algemeen

ANNA PAULOWNA - Afgelopen 31 mei was het zo ver; de eerste editie van ‘IKC Spoorbuurt in actie’ vond plaats. Een sportief evenement waarbij de kinderen zich inzetten voor het goede doel. Dit jaar was dat ‘Stichting Leeuw’. Het was een feest.

De dag begon met een gezamenlijke start op het schoolplein, waar de kinderen werden ontvangen met high fives en knuffels van de oranje leeuw. Na een woordje van initiatiefneemster Toby Muurling en directeur Dennis Burger mocht ook een toespraak van locoburgemeester Mary van Gent niet ontbreken. Een spetterend optreden van groep 3/4 volgde, waarna de groepen uiteengingen voor diverse workshops. Bootcamp van juf Daniëlle, spelletjes van Laura, karate van David en Ciska van Genseiryu en streetdance van Janine van danscentrum Marianne. Velen droegen een steentje bij op deze bijzondere dag.

Knutsels en limonade

Tussen de middag was het tijd om de klassen tot winkeltjes om te toveren. In de aanloop naar het evenement had iedere groep een eigen manier bedacht om geld op te halen voor het goede doel. Dit resulteerde in een divers aanbod, dat gedragen werd door de kinderen. Van knutsels tot limonade, van rommelmarkt tot schmink, van ijs tot boeken. Er was voor een ieder wat wils.

Om 12:30 uur opende de school de deuren voor bezoekers, hier kwam ontzettend veel animo op af. Naast de winkelroute door de school, werd er door het aanwezige publiek ook volop aangemoedigd bij de sponsorloop, die tevens ‘s middags plaats vond. Stralend rennende, trotse kinderen, die zowel op het schoolplein als door de school hun rondjes maakten. 

Langs de route bevond zich ook een ereplaats voor de bewoners van de Polder Résidence en het Polderhofje, waar de school regelmatig mee samenwerkt. Na de prestatie kregen de kinderen fruit en ontbijtkoek, gesponsord door Albert Heijn. Veel tijd om uit te puffen hadden ze niet; velen haastten zich snel terug naar hun winkeltje of deden zelf een rondje door de school met hun familie.

Deze memorabele dag kon niet plaatsvinden zonder alle bezoekers, sponsors en uiteraard de fantastische inzet van de kinderen. Samen zorgden zij voor een opbrengst van ruim 5.000,- euro voor Stichting Leeuw. De school heeft hiermee hun eigen leeuw geadopteerd en kijkt terug op een zeer succesvolle dag. Iedereen die deze dag tot een succes heeft gemaakt, in wat voor vorm dan ook, ontzettend bedankt namens IKC Spoorbuurt!