Ronde Miss Joyce feliciteert winnaar.
Ronde Miss Joyce feliciteert winnaar. (Foto: Theo Moras)

Een en al gezelligheid in ‘t Veld

Algemeen

‘T VELD - De maand juni begon voor veel Velders goed met een weekend vol feest. Naast feest vieren werd er ook gesport, geworpen en gestapeld. Hoewel de kermis zaterdag zonnig begon veranderde het weer helaas grauw met regen. Desondanks mocht dat de pret niet drukken. Het is maar één keer per jaar kermis, de regen werd door iedereen getrotseerd. Met een tent boven je hoofd, muziek om je oren en een koude tap die aanstaat was het een geslaagd weekend.

Na de Tienkamp waar team Drenaclajo’s van coach Tom Ruiter winnaar werd op Sportpark de Kogge, droop iedereen af richting de gezelligheid bij Bij Veld’t of Café de Vriendschap.

De beurt voor het steenwerpen

Eerste Pinksterdag was het tijd om te gaan steenwerpen. Om 16:00 uur startte dit op de Rijdersstraat ter hoogte van het het kermisterrein voor Café de Vriendschap. Het café was voorbereid op de voorspelde regenval en had alvast een overkapping geplaatst waaronder vier banen werden aangebracht. Gelukkig bleef het zowel bij de speurtocht voor de jeugd, als voor het steenwerpen nog lang droog.

De wielerronde 

De wielerwedstrijd op tweede Pinksterdag begon met de kinderen. Veel jonkies stonden te popelen om van start te gaan voor hun Dikke-Banden-Rugzak-Race wat meteen al voor de nodige spektakel zorgde. Daarna kwamen de renners voor de Funklasse aan de start gevolgd door de Sportklasse/Amateurs. Er werd nipt gewonnen door Jac Blokdijk die de kus, bloemen en beker van Ronde Miss Joyce van der Kroon (21) in ontvangst mocht nemen voor Melvin Bos en Roel Koenis. Kay Blokdijk kwam na twee lekke banden als 16e en laatste geklasseerde renner over de finish.

Bij de plaatselijke renners was Niels Ligthart de sterkste voor Bas Burger en Jop Poland die de derde plaats voor zich op eiste. Tennisleraar Ali van den Berg kwam in aanmerking voor de rode lantaarn. Bij de dames was Joyce Mol de sterkste voor Lisanne Kolken.

Plaatselijke reporter Theo Moras was aanwezig voor foto's en verslag.