De Dag van het Wad.
De Dag van het Wad. (Foto: Marleen Annema)

Vier de Dag van het Wad mee

Algemeen

HIPPOLYTUSHOEF - Kom tijdens de Dag van het Wad op 25 juni naar het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont in Hippolytushoef en vier de verjaardag van Werelderfgoed de Waddenzee. Ook kun je één van de activiteiten op de locatie van ondernemers in het gebied bezoeken die ook het feestje meevieren. 

Gratis toegankelijk

Op zaterdag 25 juni viert Werelderfgoed Waddenzee haar 13e verjaardag. In 2022 is het dertien jaar geleden dat Unesco dit mooie gebied uitriep tot Werelderfgoed. Traditiegetrouw wordt dit gevierd op de laatste zaterdag van juni tijdens de Dag van het Wad. Het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont in Hippolytushoef is de hele dag gratis toegankelijk en er is van alles te doen. Je kan er onder andere een workshop smartphone fotografie volgen, schelpen schilderen en genieten van optredens van dichteres Roberta Petzoldt en de Schotse violist Frog Pocket. Gedeputeerde Ilse Zaal (D66) geeft samen met de ondernemers uit het gebied en een bekende regionale persoonlijkheid het startschot voor dit feestje. Iedereen is welkom en kan het feestje meevieren.

Meer informatie over de Dag van het Wad is te vinden op: www.dagvanhetwad.nl

Al 13 jaar beschermd gebied

De Waddenzee, Unesco Werelderfgoed sinds 2009 en in Nederland verkozen tot ‘Mooiste natuurgebied’. De Waddenzee is één van de laatste grote getijdengebieden waar natuurkrachten hun gang kunnen gaan. Van het Noord-Hollandse Den Helder tot het Deense Esbjerg. Een grensoverschrijdend gebied, boordevol ongerepte natuur. Dit kwetsbare gebied verdient het om beschermd te worden en daarom wordt ieder jaar de door Unesco aangewezen beschermde status: Unesco Werelderfgoed Waddenzee gevierd!