Gedoneerde goederen komen goed terecht.
Gedoneerde goederen komen goed terecht. (Foto: aangeleverd)

Jouw steun is waardevol

REGIO - De oorlog in Oekraïne gaat nog steeds door. Iris Schaap heeft een missie, ook al is het wellicht maar een druppel op de gloeiende plaat. Niets doen is voor haar geen optie en daarom verzameld zij hulpgoederen die zij met een busreis richting de grens brengt. Binnen nu en een paar weken begint haar tweede reis, deze keer levert zij dierengoederen. "Alle kleine beetjes helpen", laat Iris weten.

"In Oekraïne is er op meerdere vlakken nog steeds een tekort aan bepaalde goederen en daarom is het van groot belang om door te kunnen gaan met onder andere mijn inzamelingsacties en transport naar de Hongaars-Oekraïense grens", legt Iris verder uit. Kort na het uitbreken van de oorlog is zij dag en nacht bezig geweest met het zoeken naar wegen om slachtoffers (mens en dier) in de oorlogsgebieden in Oekraïne te kunnen steunen. 

Inzamelen

Na veel online contacten te hebben opgedaan en de hulpvraag goed in kaart te hebben gebracht is zij gestart met het opzetten van de Facebookgroep "Hulpgroep Oekraïne Hollandskroon'. Zo begon het inzamelen van primaire nood-hulpgoederen. De ingezamelde humanitaire goederen gaan op transport via Stichting de Leeuw Kyiv vanuit Dirkshorn en de dierengoederen brengt zij zelf naar de grens van Hongarije met Oekraïne. Daar aangekomen worden de goederen overgeladen door de vrijwilligers van het dierenasiel 'Second Chance' in Uzhgorod. Daarna worden ze naar de diereneigenaren in de noodgebieden getransporteerd.

"Eind maart/begin april heb ik mijn eerste reis gemaakt naar de Oekraïense grens en tussen nu en een aantal weken zal ik mijn tweede reis gaan maken met hopelijk weer een bus vol ingezamelde dierengoederen.

Steentje bijdragen

Heb jij spullen die Iris mee kan nemen? Bel haar via 06 45155541 voor meer informatie of bekijk haar Facebookgroep.