Leden TVAP.
Leden TVAP. (Foto: TVAP)

Tennisvereniging Anna Paulowna viert gouden jubileum

ANNA PAULOWNA - In 1972 werd de basis voor een prachtige vereniging aan de Sportlaan in Anna Paulowna gelegd. De voorzitter sprak bij het realiseren van dit tennispark de wens uit dat er ooit eens een clubhuis zou komen, liggend op een terp uitkijkend over de banen. Hij kon toen niet weten dat dit idee jaren later werkelijkheid is geworden.

In 2004 verhuisde het tennispark naar het huidige Sportpark Kleine Sluis. Het mooie, maar seizoensgebonden gravel werd vervangen door kunstgras dat het hele jaar probleemloos bespeeld wordt. 

Ze hebben op het Sportpark Kleine Sluis de beschikking over een prachtige tennis accommodatie die volledig in eigendom is van de vereniging. Het clubhuis, het Paviljoen, kwam op een verhoging met rondom een vlonderterras. Het park werd aangekleed met diverse vaste planten, heesters en enkele bomen, afkomstig uit tuinen van leden.Hiermee zijn ze een volledige zelfredzame sportvereniging geworden.


Mede dankzij de vele vrijwilligers zijn zij in staat het park in een uitstekende conditie te houden, waardoor de contributie ook aantrekkelijk laag kan blijven.

TVAP nu

TVAP telt ruim 300 leden, waarvan ruim 40 jeugdleden in de leeftijd van 7 tot en met 17 jaar. De oudste senior heeft de respectabele leeftijd van 90plus. Leeftijd speelt dus geen enkele rol! De vereniging staat vooral bekend om zijn gemoedelijkheid en open karakter. Voorop staat gezelligheid met activiteiten waaraan iedereen kan meedoen. 

Het is een jaarvereniging en dankzij de 6 kunstgrasbanen met LED-verlichting kan er het hele jaar door zowel recreatief als competitief getennist worden. De verschillende commissies en kartrekkers zorgen ervoor dat er voor jong en oud voldoende activiteiten door het jaar heen georganiseerd worden, met als doel sportiviteit en gezelligheid met elkaar te verbinden. 

Ook kan TVAP al jaren een beroep doen op de kennis en de handigheid van de parkploeg waardoor het complex er jong en fris uit ziet..

Feest

18 juni 1972 is de oprichtingsdatum van TVAP. Dit feit wordt groots gevierd in het weekend van 17, 18 en 19 juni. Met drie dagen tennissen in elke spelvorm voor alle leden, een receptie op de vrijdag, een speciale introducédag op zaterdag, een barbecue, een nostalgische fotofilm, een stormbaan en gezellige muziek langs de banen moet dat lukken!