Afbeelding
(Foto: Adobe Stock)

Wijn als cadeautip voor jouw vader

Niet iedere vader houdt misschien van wijn. Lust jouw vader wel wijn en lijkt jou dit een leuk cadeau voor Vaderdag? Let dan even goed op. Met deze feitjes kun jij je vader gegarandeerd imponeren. 

Wijn met een verhaal

Wist je bijvoorbeeld dat je per glas 125 druiven drinkt? In een fles zitten er maar liefst 700. In de zomer is een frisse witte wijn geen slecht idee. De witte wijn wordt gemaakt van blauwe druiven en toch is de kleur niet rood. Dit komt doordat de schil van de druiven wordt verwijdert voor het vergisten. 

Slechte herinnering

Misschien kun je jezelf of iemand anders in het volgende herkennen. Je hebt eens teveel wijn gedronken en hierdoor heb je een slechte ervaring gehad. Het kan zo zijn dat je dan 'oenofobie' creƫert. Mensen zijn dan bang voor wijn of hebben een sterke haat voor de wijn, omdat ze bijvoorbeeld ooit een nare ervaring gehad hebben bij het drinken ervan. Wijn kan ook ontzettend oud zijn. Momenteel is de oudste wijn 1600 jaar. Het duurste glas ongeveer 28.000,- euro, deze dateert uit 1869.


Mocht jouw vader een wijnliefhebber zijn kun je je is inlezen in soorten wijnen of langs de wijnhandelaar gaan. Zo kom je op Vaderdag met een fles aan die je vader nog nooit eerder geproefd heeft. Origineel, lekker en met een verhaal.