De Plasduikers vieren hun 55ste jubileum.
De Plasduikers vieren hun 55ste jubileum. (Foto: De Plasduikers

De Plasduikers vieren 55 jaar jubileum

Nieuws

TER AAR-  Carnavalsvereniging De Plasduikers uit Langeraar heeft het bezoek aan Sportcafé Ter Aar op vrijdag 11 februari en de kindermiddag op woensdag 16 februari afgelast na een vergadering. Andere activiteiten om het seizoen te vieren zijn er wel. De vereniging bestaat 55 jaar en noemt dit het jubileumseizoen.

In compensatie van de afgelaste activiteiten van de vereniging gaan het prinsenpaar en diverse leden op zaterdag 19 februari van  9.00 uur tot 15.00 uur zich presenteren in twee marktkraampjes in Langeraar en in Ter Aar. Vrijdag de 25ste, onder voorbehoud, gaat het paar bij het IKC de Vaart in Ter Aar en bij basisschool Aerensteijn in Langeraar vroeg in de middag een traktatie bezorgen. Een ‘normaal’ bezoek van het prinsenpaar is uitgesloten. 

“De rest van het carnavalsweekend eindigt in ons jubileumjaar net zo als een feestballon: leeggelopen. Of er moet nog enige versoepeling van de regels aankomen”, melden De Plasduikers.

Prinsenpaar

De vereniging had vorig jaar ook activiteiten op de planning staan. Een paar daarvan gingen ook niet door. “Gelukkig kon er op vrijdagavond 12 november nog wel de presentatie van het jubileum prinsenpaar plaatshebben in Partycentrum Parola. Onder het toeziend oog van leden, oud-leden en eregast de Hr. Ton van Rijn: de eerste prins uit het seizoen 66-67 kwamen Guido en Marian Klein al dansend de feestzaal binnen. Na een kort welkom werden zij geïnstalleerd als Prins Double 5 de 39ste en Prinses Smaragd. Heidi Zweegman is dit seizoen als adjudant hun steun en toeverlaat”, aldus de vereniging.

Elf regels

Met het voorlezen van de elf gulden regels, de proclamatie, is het officiële deel afgesloten. Hierna werd er door het Prinsenpaar en Van Rijn de opening verricht van de tentoonstelling ‘Uit De Oude Doos’.

Loterijverkoop

De jubileumloterijverkoop is ook afgelast. Als er nog interesse is voor loten kunt u mailen naar: Abc-frank@outlook.com. De trekking is op carnavalsdinsdag 1 maart door de prins.