De partij maakt zijn kandidatenlijst en kernboodschap bekend.
De partij maakt zijn kandidatenlijst en kernboodschap bekend. (Foto: SGP-ChristenUnie)

SGP-ChristenUnie presenteert lijst

Nieuws

NIEUWKOOP- De komende gemeenteraadsverkiezingen trekken de SGP en de ChristenUnie weer samen op in Nieuwkoop. Gerrit Splinter, inwoner van Zevenhoven en ondernemer, is de nieuwe lijsttrekker en de kernboodschap van de partij is: ‘vertrouwen & verbinden’.

Splinter is de nummer 1 op de kandidatenlijst van de partij. “Hij staat middenin de samenleving. Hij zet zijn levenservaring en ondernemerschap vol energie in voor Nieuwkoop. Elias van Belzen, die sinds 2007 raadslid was, blijft zijn jarenlange kennis en ervaring blijven inzetten”, stelt SGP-CU. Van Belzen is de nummer 2 op de lijst. 

Kandidatenlijst

De overige kandidaten op de lijst zijn:

3. Albert van Middelkoop 

4. Arie Muilwijk

5. Bert Bartels

6. Rick Bos

7. Els Okker 

8. Bert den Hertog

9. André van Aarle

10. Gerrit Verkerk

11. Joop Bloed

12. Klaas-Jan Kroon

13. Mark van Dalen

14. Pank van Wijngaarden

15. Gert-Jan Krooneman

16. Jan-Willem de Groot

17. Peter Drooger

“In Nieuwkoop gaat er veel goed. We zijn financieel een gezonde gemeente, vrijwilligers zijn overal actief, er wordt geïnvesteerd in diverse woonkernen. Tegelijk zijn er zorgen. Er is de afgelopen jaren te weinig gebouwd om in de woonbehoefte van onze inwoners te voorzien. De coronapandemie en aanpak trekt diepe sporen in onze samenleving. Zeker jongeren, ouderen en ondernemers hebben het zwaar. De lokale belastingen stijgen elk jaar. De manier waarop we met elkaar de samenleving vorm geven, staat meer ter discussie dan ooit. De SGP-ChristenUnie onderkent dit en vindt dat het daarom meer dan ooit belangrijk is om te geloven in een gemeente waar het niet meer gaat om ‘ik’ maar steeds meer om ‘wij’”, stelt SGP-CU.

Programma

Daarom gaat de partij met zijn programma ‘vertrouwen & verbinden’ de komende verkiezingen in. “Een programma met plannen voor Nieuwkoop dat laat zien dat de partij wil bouwen aan een samenleving waarin iedereen meetelt. Wij investeren in zorg voor elkaar, betaalbare woningbouw, in de cruciale rol van gezinnen, in een dienstbare en rechtvaardige overheid, in moreel leiderschap, in een duurzame economie en in een zorgvuldige omgang met Gods schepping”, aldus SGP-CU.