Afbeelding
(Foto: Willem Debets)

Ren Rondom Alphen blijft

ALPHEN- Ren Rondom Alphen was vorig jaar naar eigen zeggen een groot succes. Elke maand waren er nieuwe routes in je directe omgeving, die lieten zien wat er allemaal wel kan. Veel Alphenaren vonden een extra uitdaging om te beginnen met of te blijven bewegen. Daarom blijft Ren Rondom Alphen bestaan.

Alphen a/d Run maakte in samenwerking met CAS Alphen meer dan 650 kilometer aan routes. Vorig jaar deden meer dan 15.000 mensen mee aan de uitdagingen. Elke maand is er weer een nieuwe route: marathons, halve marathons, 10 en 5 kilometers. Ze zijn voor iedereen om te rennen, fietsen, wandelen of skaten op een moment dat jou uitkomt en allemaal vanuit en naar Alphen alle windrichtingen op. De routes komen door en rond de omliggende polders, dwars door groene natuurgebieden, over bruggen en oude dijkjes, langs molens, landhuizen, gemalen, sloten, kanalen en riviertjes. En dat in weer en wind, met sneeuw, hittegolven, najaarsstormen en voorjaarszonnetjes. "We doen (bijna) alle Alphense dorpen één of meerdere keren aan. Altijd op rustige wegen of vrijliggende fietspaden, (bijna) zonder stoplichten of oversteken. Zo leer je je eigen omgeving op een heel nieuwe manier kennen", aldus de organisatie. De uitdagingen staan op Facebook (Alphen ad Run) en op www.casalphen.nl.


Zilver voor Roxanne

ALPHEN- De 15-jarige Alphense Roxanne Takken heeft zaterdag 5 februari in Hoogeveen de zilveren medaille gewonnen tijdens het Nederlands Kampioenschap Veldrijden voor Nieuwelingen-meisjes.

Na een goede start op het modderige parcours wist zij van de 7de positie op te klimmen naar de 2de positie in de wedstrijd. In de tweede ronde, op het lastige parcours, van de in totaal drie af te leggen rondes wist zij het de latere winnares Mae Cabaca (Vlaardingen) nog lastig te maken door tot op 15 seconden de te kloppen vrouw te benaderen. Noï Moes uit Goirle is derde.