'Wat te doen als je ouders problemen hebben?'

ALPHEN/REGIO - "Als je ouders problemen hebben, hoe moet het dan met jou? Een ouder met problemen hebben is lastig. Bijvoorbeeld als een van je ouders een psychisch probleem heeft, of verslaafd is. Moet je helpen? En hoe dan? En betekent het dat jij later ook problemen krijgt? Als je wilt kun je dit soort vragen stellen in de KOPP-groep voor kinderen en jongeren."

De KOPP-groep (Kinderen-van-Ouders-met-Psychische-Problemen en Kinderen-van-Ouders-met-Verslavingsproblematiek) is een gratis cursus voor kinderen en jongeren tussen de 8 en 16 jaar. 

"Deze praatgroep is voor kinderen die deze situatie thuis herkennen. Maak je je zorgen of ervaar je gebrek aan aandacht en wilt je je ouders niet tot last zijn? Praat erover met andere jongeren in dezelfde situatie. Stel je vragen aan ons."

Locaties

Dit wordt onder meer aangeboden bij de volgende locaties: voor Kaag en Braassem: startdatum 24 mei van 15.30 tot 17.00 uur; Schoollaan 4 in Hoogmade. Voor Alphen aan den Rijn: startdatum 16 mei (gesprekken vooraf op 9 mei) van 15.30 tot 17.00 uur; Dr J.M. den Uylsingel in Alphen aan den Rijn. Kinderen en tieners uit Nieuwkoop kunnen aansluiten waar ze willen. Het gaat om zes bijeenkomsten van twee uur. Deelname is gratis.

Aanmelden

"Als het je wat lijkt om mee te doen, praat er dan eens over met je vader of moeder. Om je aan te melden of als je vragen hebt, kun jij (of je ouders) naar mailen naar preventie@rivierduinen.nl."