Afbeelding
(Foto: )

Activiteiten van Actief Rijnwoude

RIJNWOUDE - Stichting actief heeft weer een aantal activiteiten op het programma staan. Zo wordt er op donderdag 12 mei voor de eerste keer een Taal- en Ontmoetingscafé gehouden.

Dit is speciaal voor inwoners uit Rijnwoude die graag de Nederlandse taal willen leren. Niet vanuit technisch onderwijs maar elkaar ontmoeten en met elkaar in het Nederlands, kletsen over allerlei zaken. Het Taalcafé is iedere donderdag van 9.00 – 10.30 uur in Dorpshuis de Tas in Benthuizen en wordt ondersteund door Actief Rijnwoude / Kwadraad en Participe. Deelname is gratis. De 1e bijeenkomst is donderdag 12 mei a.s. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rianne Hoogeveen, Kwadraad: 06-28280019 of Elly van Doijewaard, Participe 06-42339181

After Corona Feest

Op 18 mei staat er een 'After Corona Feest’ op het programma. Het wordt een gezellige middag en avond met leuke activiteiten. Het programma ziet er als volgt uit: Om 13.00 uur beginnen er twee fietstochten. Eén vanaf grandcafé de Egel in Hazerswoude Dorp en één vanaf de parkeerplaats van Sport2bfit in Hazerswoude Rijndijk. De fietstochten eindigen rond 15.00 uur bij Jeu de Boer. Van13.00 uur tot 15.00 uur kan men vanaf Jeu de Boer een mooie natuurwandeling onder leiding van Gerard de Haas maken.

Ook kunt u er voor kiezen om op eigen gelegenheid een rondje te lopen, een route is dan vanaf 13.00 uur af te halen bij Jeu de Boer. Om 13.00 uur beginnen er vier creatieve workshops bij Jeu de Boer, namelijk: Workshop macramé sleutelhanger gegeven door Wolkracht, Workshop verf gegeven door Annette van de Bosch en Workshop lenteboeket d.m.v. hout en draad gegeven door Claire Souverain.

Om 13.00 uur kunt u ook een gokje wagen bij Jeu de Boer. De huttenbouw Hazerswoude Dorp zal er dan zijn met hun zelfgemaakte casinospellen en er kan een potje black jack, paardenrennen of sikbow gespeeld worden. Uiteraard gewoon voor de lol en delen wij de fiches uit, wel speelt u voor de eer en kan degene met de meeste fiches op het eind een mooie prijs winnen. Ook dit zal om 15.00 uur afgelopen zijn.

Om 15.00 uur komen alle activiteiten samen, heeft u geen zin of tijd om mee te doen aan een activiteit dan is dit een mooie gelegenheid om aan te sluiten voor de rest van het programma. We drinken met elkaar een kop koffie/thee met iets lekkers en BaRoSa speelt mooie nummertjes voor ons uit die goeie ouwe tijd.

Aansluitend spelen we een historische bingo. U streept geen nummertjes weg, maar luistert naar het verhaal over de geschiedenis van Rijnwoude en streept hier bijpassende termen over weg. De bingo bieden wij aan in samenwerking met het Historisch museum Hazerswoude, en uiteraard geldt hiervoor bingo=prijs…

Na de bingo bieden wij een lekkere Hollandse maaltijd aan. Deze maaltijd bestaat uit 3 gangen. De maaltijd kost € 7,50 en opgeven is noodzakelijk. Alle activiteiten zijn gratis. Voor de creatieve workshops is opgeven nodig en geldt vol=vol. Opgeven voor de workshops en de maaltijd kan bij Linda Timmermans, linda@actief-rijnwoude.nl/06-45094267.

Ondersteuning tuinonderhoud

Vindt u het ook zo lastig iedere keer het onkruid tussen tegels en plantjes vandaan te halen? Actief Rijnwoude heeft hier een speciale dienst voor opgezet: ‘Klussendienst junior'. Kinderen gaan voor u deze klus doen. Natuurlijk willen ze hier ook wel wat voor terugkrijgen: € 3,-- per uur (soort heitje voor karweitje dus). U wilt graag hulp van de ‘Klussendienst junior'? Dan laat u dat weten aan het coördinatieteam: klussendienstactiefrijnwoude@gmail.com / telefoon: 06-82093412.